Home > Recepten > Sterrencakejes

voor 25 personen Ingrediënten

  • 125 g suiker
  • 125 g Blue Band Cake & Koekjes, op kamertemperatiuur + extra om in te vetten
  • 3 eieren
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 chocolade decoratiestift
  • Extra nodig: vierkant bakblik (± 25 x 25 cm), bakpapier, koekstekers in een ster, hartje en/of ronde vorm, 25 gekleurde papieren rietjes

Bereidingswijze (voor 25 porties)

voor sterrencakejes

  1. Verwarm de oven voor tot 160 °C. Vet de randen van het bakblik in en bekleed de bodem met bakpapier.
  2. Klop de suiker en de Blue Band Cake & Koekjes in een kom met een elektrische handmixer licht en romig. Klop vervolgens één voor één de eieren erdoor. Zeef als laatste het bakmeel boven het mengsel en meng dit met een spatel tot een glad beslag.
  3. Schenk het beslag in het bakblik. Bak de plaatcake, in het midden van de oven, in ± 25 min. gaar. Controleer of de cake gaar is door met een satéstokje in de cake te prikken. Komt het stokje schoon uit de cake, dan is de cake gaar.
  4. Neem de cake uit de oven en laat deze goed afkoelen. Steek, als de cake is afgekoeld, figuurtjes uit de cake. Versier de figuurtjes met de chocoladedecoratiestift en steek ze op een rietje.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor sterrencakejes

  • Energie (kcal)94 kcal
  • Energie (kJ)391 kJ
  • Proteïnes1,4 g
  • Koolhydraten met vezels11 g
  • Koolhydraten zonder vezels10,9 g
  • Suikers6,8 g
  • Vezels0,1 g
  • Vetten:5 g
  • - Verzadigde vetten1,9 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:30,2 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,3 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol26 mg
  • Sodium68 mg
  • Zout0,17 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)0 mg
  • Calcium4 mg
  • Ijzer0,18 mg
  • Kalium17 mg