Home > Recepten > Stamppot met worteltjes, veldsla en karbonaadjes

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 400 g varkenskarbonade
  • 1 tl paprikapoeder
  • 4 el Blue Band Vloeibaar
  • 2 uien
  • 200 g wortelen
  • 300 g gewassen veldsla (ezelsoren)
  • 1,5 el mosterd
  • 1 el abrikozenjam

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor stamppot met worteltjes, veldsla en karbonaadjes

  1. Schil de aardappels, snijd ze in vieren en kook ze in een laagje water in ca. 20 min gaar.
  2. Bestrooi de karbonaadjes met peper, zout en paprikapoeder. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels Blue Band vloeibaar. Wacht tot de grote belletjes zijn verdwenen, leg het vlees erin en bak om en om bruin. Zet het vuur laag en bak in 10-15 minuten gaar.
  3. Pel ondertussen de uien en maak de wortelen schoon. Snijd de uien in stukjes en de worteltjes in dunne plakjes. Hak de veldsla klein.
  4. Verhit 2 eetlepels Blue Band Vloeibaar en bak hierin de ui en wortel met 1 theelepel paprikapoeder, wat zout en peper 5 minuten. Schep geregeld om.
  5. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Schep de ezelsoren en het ui-wortelmengsel, erdoor. Voeg ½ eetlepel mosterd en naar smaak peper en zout toe. Laat op een laag vuur nog even goed doorwarmen.
  6. Haal de karbonaadjes uit de pan en houd ze warm. Voeg 1 de jam en de mosterd toe aan het braadvocht en als laatste 150 ml. water. Breng aan de kook.
  7. Verdeel de stamppot over 4 borden, leg de karbonaadjes ernaast en schep de jus erover.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor stamppot met worteltjes, veldsla en karbonaadjes

  • Energie (kcal)422 kcal
  • Energie (kJ)1763 kJ
  • Proteïnes21 g
  • Koolhydraten met vezels50,6 g
  • Koolhydraten zonder vezels42,6 g
  • Suikers6,4 g
  • Vezels8 g
  • Vetten:16,4 g
  • - Verzadigde vetten1,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:13,3 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,2 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol47 mg
  • Sodium242 mg
  • Zout0,61 g
  • Vitamine A (mg)291 IU
  • Vitamine C (mg)45,6 mg
  • Calcium73 mg
  • Ijzer4,64 mg
  • Kalium1395 mg