Home > Recepten > Stamppot boerenkool met Hüttenkäse en piccalilly

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 1,5 kg gesneden boerenkool
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 4 el Blue Band Vloeibaar
  • 400 g hüttenkäse
  • 4 el piccalilly

Variaties: Je maakt deze stamppot boerenkool met Hüttenkäse en piccalilly extra lekker met 100 g grof gehakte gemengde noten.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor stamppot boerenkool met hüttenkäse en piccalilly

  1. Schil de aardappels, snijd ze in vieren en kook ze in een laagje water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Kook in een andere pan de boerenkool in een laagje water in ca. 20 minuten gaar.
  3. Pel ondertussen de knoflook en de ui en hak ze fijn.
  4. Verhit de Blue Band Vloeibaar in een koekenpan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin de ui 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
  5. Giet de aardappels en boerenkool af en stamp ze samen fijn. Roer het ui-knoflookmengsel, de Hüttenkäse en de piccalilly erdoor. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  6. Schep de stamppot boerenkool op 4 borden.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor stamppot boerenkool met hüttenkäse en piccalilly

  • Energie (kcal)518 kcal
  • Energie (kJ)2170 kJ
  • Proteïnes26,6 g
  • Koolhydraten met vezels64,9 g
  • Koolhydraten zonder vezels53,4 g
  • Suikers7,8 g
  • Vezels11,5 g
  • Vetten:19,1 g
  • - Verzadigde vetten4,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:13,5 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,3 g
  • Transvetten0,2 g
  • Cholesterol16 mg
  • Sodium674 mg
  • Zout1,68 g
  • Vitamine A (mg)120 IU
  • Vitamine C (mg)298,9 mg
  • Calcium590 mg
  • Ijzer4,19 mg
  • Kalium2114 mg