Home > Recepten > Spongecake

voor 12 personen Ingrediënten

  • 1 el tarwebloem om te bestuiven
  • 4 eieren
  • 200 g suiker
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 25 ml melk
  • 200 g Blue Band Cake & Koekjes
  • 300 g roomkaas
  • 3 el slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 g poedersuiker
  • 100 g bosbessen
  • 100 g aardbeien
  • 100 g verse frambozen
  • extra nodig: ronde bakvorm ø 24 cm

Variaties: Vervang in de winter het zomerfruit dat gebruikt wordt om deze spongecake te maken eens plakjes banaan en stukjes ananas. Of verdeel er dunne partjes sharonfruit over.

Bereidingswijze (voor 12 porties)

voor spongecake

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Vet de bakvorm in en bestuif deze licht met bloem. Klop de eieren samen met de suiker met de mixer lichtgeel en romig. Smelt ondertussen de Blue Band Cake & Koekjes samen met de melk ( niet verwarmen, maximaal 30 °C ). Spatel voorzichtig het zelfrijzend bakmeel door het luchtige eimengsel en spatel daarna voorzichtig de gesmolten Blue Band er doorheen.
  2. Bak de spongecake in de voorverwarmde oven in 15 minuten gaar, stort de cake op een taartrooster en laat deze afkoelen.
  3. Snijd de spongecake overlangs doormidden. Meng de roomkaas met de slagroom, de vanillesuiker en 125 g van de poedersuiker goed door elkaar.
  4. Bestrijk de onderste helft van de spongecake met het roomkaasmengsel en verdeel de bosbessen, de aardbeien en de frambozen erover. Bestrijk de andere helft van de spongecake met de jam en leg deze bovenop de vruchten, druk licht aan. Bestuif de taart met poedersuiker en serveer direct.

Smakelijk!

Tip: Bak de cake de avond van tevoren, en maak hem de dag dat u hem gaat serveren af.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor spongecake

  • Energie (kcal)438 kcal
  • Energie (kJ)1823 kJ
  • Proteïnes7 g
  • Koolhydraten met vezels45,9 g
  • Koolhydraten zonder vezels44,5 g
  • Suikers31,7 g
  • Vezels1,4 g
  • Vetten:25,9 g
  • - Verzadigde vetten12,2 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:103,9 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten3,8 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,5 g
  • Transvetten0,3 g
  • Cholesterol106 mg
  • Sodium376 mg
  • Zout0,94 g
  • Vitamine A (mg)58 IU
  • Vitamine C (mg)8,1 mg
  • Calcium44 mg
  • Ijzer0,92 mg
  • Kalium128 mg