Home > Recepten > Spinazieschotel uit de oven

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 2,5 dl melk
  • 3 el Blue Band Vloeibaar
  • 750 g diepvries spinazie
  • 2 eetlepels Blue Band Finesse voor Verrijken
  • 4 eieren
  • 50 g belegen Goudse kaas geraspt

Variaties: Roer bij de spinazieschotel uit de oven blauwe kaas (bijvoorbeeld Gorgonzola) door de aardappelpuree.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor spinazieschotel uit de oven

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de aardappels en maak er zoals hiernaast beschreven staat een gladde aardappelpuree van met de melk en de Blue Band Vloeibaar. Bereid de diepvriesspinazie zoals aangegeven op de verpakking en meng er de Finesse voor Verrijken door. Warm dit even kort mee. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Vet een ovenschaal in met Blue Band Vloeibaar en verdeel hierover de spinazie. Dek de spinazie af met de aardappelpuree. Maak in de puree 4 ‘holletjes’ en breek boven elk holletje een ei. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas en zet de schaal ongeveer 15 minuten in de hete oven.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor spinazieschotel uit de oven

  • Energie (kcal)455 kcal
  • Energie (kJ)1903 kJ
  • Proteïnes19,8 g
  • Koolhydraten met vezels50,8 g
  • Koolhydraten zonder vezels43,5 g
  • Suikers5,2 g
  • Vezels7,3 g
  • Vetten:20,6 g
  • - Verzadigde vetten6,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:12,7 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten3,3 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,6 g
  • Transvetten0,2 g
  • Cholesterol229 mg
  • Sodium343 mg
  • Zout0,86 g
  • Vitamine A (mg)90 IU
  • Vitamine C (mg)55 mg
  • Calcium453 mg
  • Ijzer4,92 mg
  • Kalium1672 mg