Home > Recepten > Spinaziesalade met avocado en chilikip

voor 4 personen Ingrediënten

  • 4 kipfilet
  • 2 tl chilipoeder
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 350 g verse spinazie
  • 4 roma tomaten
  • 3 el Blue Band Vloeibaar
  • 1,5 dl yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 grote of 2 kleine rijpe avocado's
  • 2 el citroensap

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor spinaziesalade met avocado en chilikip

  1. Wrijf de kipfilets in met chilipoeder en djinten. Was de spinazie en verwijder eventueel de steeltjes. Snijd de romatomaten in partjes.
  2. Verhit de Blue Band Vloeibaar in de koekenpan en bak hierin de kip in 12 à 15 minuten gaar en goudbruin.
  3. Meng ondertussen de yoghurt met de olijfolie. Pers de knoflook erboven uit en roer goed door. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
  4. Halveer de avocado(s), haal de pit eruit en verwijder de schil. Snijd het vruchtvlees in plakken en besprenkel ze met citroensap om verkleuren tegen te gaan.
  5. Laat de gare kipfilets even uitdampen en snijd ze dan schuin in plakken. Meng de spinazie met de yoghurtdressing. Verdeel hierover de kip, avocado en partjes tomaat. Serveer de salade op 4 borden.

Smakelijk!

Tip: Spinaziesalade met avocado en chilikip smaakt lekker met focaccia, warm uit de oven.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor spinaziesalade met avocado en chilikip

  • Energie (kcal)442 kcal
  • Energie (kJ)1839 kJ
  • Proteïnes39,4 g
  • Koolhydraten met vezels8 g
  • Koolhydraten zonder vezels4,6 g
  • Suikers3 g
  • Vezels3,5 g
  • Vetten:28,6 g
  • - Verzadigde vetten4,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:22,5 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten11,9 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten2,3 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol110 mg
  • Sodium188 mg
  • Zout0,47 g
  • Vitamine A (mg)209 IU
  • Vitamine C (mg)8,7 mg
  • Calcium135 mg
  • Ijzer2,91 mg
  • Kalium1147 mg