Home > Recepten > Spinaziepoffertjes

voor 4 personen Ingrediënten

  • 200 g verse spinazie
  • 4 dl melk
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • 150 g geraspte kaas
  • 7,5 el Blue Band Vloeibaar

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor spinaziepoffertjes

  1. Was de spinazie en laat het in een grote pan met het aanhangend water slinken. Laat het afkoelen en pureer de groente in de keukenmachine.
  2. Doe de spinazie met het vocht in een maatbeker en vul het aan met melk tot 4 deciliter.
  3. Meng in een kom het bakmeel met een snufje zout. Schenk er al roerend de spinaziemelk bij en klop er dan de eieren één voor één door. Meng de helft van de kaas door het beslag.
  4. Verhit de poffertjespan en vet de holtes in met wat Blue Band Vloeibaar. Schenk beslag in de holtes en bak de poffertjes in ca.7 minuten gaar. Keer ze als de bovenkant bijna droog is. Strooi de rest van de kaas over de poffertjes en serveer ze.

Smakelijk!

Tip: Spinaziepoffertjes smaakt ook erg lekker met gerookte spekreepjes.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor spinaziepoffertjes

  • Energie (kcal)744 kcal
  • Energie (kJ)3110 kJ
  • Proteïnes26,7 g
  • Koolhydraten met vezels61,7 g
  • Koolhydraten zonder vezels59,5 g
  • Suikers6,3 g
  • Vezels2,2 g
  • Vetten:43,9 g
  • - Verzadigde vetten13,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:28,3 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten6,1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,4 g
  • Transvetten0,2 g
  • Cholesterol211 mg
  • Sodium937 mg
  • Zout2,34 g
  • Vitamine A (mg)763 IU
  • Vitamine C (mg)0,4 mg
  • Calcium450 mg
  • Ijzer2,47 mg
  • Kalium535 mg