Home > Recepten > Spinaziepannenkoeken

voor 4 personen Ingrediënten

  • 200 g tarwebloem of volkorenbloem
  • 2 eieren
  • 500 ml halfvolle melk
  • 1 eetlepel Blue Band Iedere Dag
  • 200 g verse spinazie, gewassen

Variaties: Deze spinaziepannenkoeken smaken ook koud heel lekker. Bestrijk ze met verse roomkaas of verse geitenkaas en verdeel er gesnipperde zongedroogde tomaatjes over. Snijd de pannenkoeken in puntjes en serveer ze als borrelhapje of neem ze mee naar een picknick.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor spinaziepannenkoeken

  1. Zeef de bloem met een snufje zout boven een kom, maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erboven. Schenk beetje bij beetje de melk erbij en roer met en garde tot een glad beslag zonder klontjes. Roer de Blue Band Iedere Dag erdoor.
  2. Maal de spinazie grof in de keukenmachine en meng de spinazie door het beslag.
  3. Verhit een koekenpan (ø ± 25 cm) met antiaanbaklaag en schep een volle soeplepel van het beslag in de pan. Laat het beslag uitlopen door met de pan een draaiende beweging te maken. Bak totdat de pannenkoek aan de bovenkant bijna droog is en keer hem dan om met een spatel. Bak ook de andere kant goudbruin.
  4. Houd de spinaziepannenkoeken warm op een bord op een pan met kokend water waarop een omgekeerd schoteltje is gelegd. Ga door tot al het beslag is opgebruikt.
  5. Lekker met wat geroosterde pijnboompitten en crème fraiche.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor spinaziepannenkoeken

  • Energie (kcal)299 kcal
  • Energie (kJ)1255 kJ
  • Proteïnes14 g
  • Koolhydraten met vezels43,7 g
  • Koolhydraten zonder vezels37,5 g
  • Suikers6,8 g
  • Vezels6,2 g
  • Vetten:8,9 g
  • - Verzadigde vetten2,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:24,6 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,6 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,8 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol114 mg
  • Sodium123 mg
  • Zout0,31 g
  • Vitamine A (mg)30 IU
  • Vitamine C (mg)1,6 mg
  • Calcium220 mg
  • Ijzer3,3 mg
  • Kalium562 mg