Home > Recepten > Spinazie- Feta hartige taart

voor 4 personen Ingrediënten

  • 100 g geroosterde pijnboompitten
  • 1 bosje groene asperges
  • 400 g verse spinazie
  • 200 g fetakaas
  • 1 scheut Blue Band Finesse voor Koken
  • 4 eieren
  • 1 citroen
  • 1 el oregano
  • 1 scheut Blue Band Iedere Dag
  • 250 gr filodeeg vellen
  • peper

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor spinazie- feta hartige taart

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Rooster de pijnboompitjes.
  3. Meng de eieren in een kom en kruimel de feta er bij.
  4. Voeg peper, een eetlepel oregano, de geraspte schil van een citroen, pijnboompitjes en een scheut Blue Band Finesse er aan toe.
  5. Doe een scheut Blue Band Iedere Dag in een pan en bak hier de spinazie in.
  6. Doe tegelijkertijd in een andere pan ook en scheut Blue Band Iedere Dag en bak daar de groene asperges in.
  7. Leg bakpapier in de taartvorm en vet de taartvorm in met Blue Band Iedere Dag.
  8. Verdeel 4 vellen filodeeg over de taartvorm, maar zorg dat de randen elkaar een beetje overlappen. Smeer het deeg in met wat Blue Band Iedere Dag. Herhaal dit tot je 3 lagen hebt.
  9. Lek de spinazie uit in een vergiet en voeg het toe aan het ei- kruiden mengsel.
  10. Giet het ei- kuiden mengsel in de taartvorm met filodeeg. Druk hier verspreidt de groene asperges in.
  11. Zet de taartvorm midden in een voorverwarmde oven en bak ongeveer 25 min op 180 graden.

Smakelijk!

Tip: Versier de bovenkant van de taart met filodeeg vormpjes

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor spinazie- feta hartige taart

  • Energie (kcal)757 kcal
  • Energie (kJ)3166 kJ
  • Proteïnes25,3 g
  • Koolhydraten met vezels38,8 g
  • Koolhydraten zonder vezels34,4 g
  • Suikers4,4 g
  • Vezels4,3 g
  • Vetten:57,6 g
  • - Verzadigde vetten16,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:35,5 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten22,8 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten12,7 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol259 mg
  • Sodium807 mg
  • Zout2,02 g
  • Vitamine A (mg)470 IU
  • Vitamine C (mg)7,2 mg
  • Calcium381 mg
  • Ijzer6,91 mg
  • Kalium787 mg