Home > Recepten > Spiegelei cupcakes

voor 12 personen Ingrediënten

  • 150 g witte basterdsuiker
  • 150 g Blue Band Cake & Koekjes
  • 3 eieren
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 227 g halve abrikozen op siroop (uit blik)
  • 150 g poedersuiker
  • 2 el citroensap
  • extra nodig: mixer met gardes, 12 papieren cakevormpjes

Bereidingswijze (voor 12 porties)

voor spiegelei cupcakes

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Mix met een handmixer de suiker met de Blue Band Cake & Koekjes romig. Voeg vervolgens de eieren 1 voor 1 toe. Mix het geheel tot een luchtige massa. Spatel vervolgens het zelfrijzend bakmeel erdoor zodat er een glad beslag ontstaat.
  2. Verdeel het beslag over de papieren cakevormpjes (vul tot 3/4) en bak de cupcakes ca. 20 min. in de voorverwarmde oven. Laat de cupcakes goed afkoelen. Giet ondertussen de abrikozen af.
  3. Meng vervolgens de poedersuiker met ca. 2 eetlepels citroensap in een kom tot een stevig mengsel. Verdeel het mengsel over de af- gekoelde cupcakes als ‘het wit’ van het spiegelei. Leg op iedere cupcake een halve abrikoos met de bolle kant omhoog als ‘de dooier’ van het spiegelei.

Smakelijk!

Tip: Maak deze spiegelei cupcakes een paar uur van tevoren zodat het glazuur goed kan drogen dan ligt de 'dooier' er mooi bovenop.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor spiegelei cupcakes

  • Energie (kcal)262 kcal
  • Energie (kJ)1098 kJ
  • Proteïnes3,1 g
  • Koolhydraten met vezels37,3 g
  • Koolhydraten zonder vezels36,9 g
  • Suikers27,6 g
  • Vezels0,5 g
  • Vetten:11,4 g
  • - Verzadigde vetten4,5 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:75,5 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,6 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol54 mg
  • Sodium169 mg
  • Zout0,42 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)1,9 mg
  • Calcium12 mg
  • Ijzer0,43 mg
  • Kalium67 mg