Home > Recepten > Spiegelei-cake

voor 20 personen Ingrediënten

  • 1 blik abrikozen à 825 g
  • 200 g Blue Band Cake & Koekjes
  • 220 g suiker
  • 4 eieren
  • 300 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 mespuntje zout
  • 250 ml Blue Band Finesse voor Opkloppen
  • extra nodig: handmixer met gardes, bakpapier en bakplaat

Bereidingswijze (voor 20 porties)

voor spiegelei-cake

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C (heteluchtoven 160 °C). Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Laat de abrikozen uitlekken en vang het vocht op. Mix met een handmixer de Blue Band Cake & Koekjes met 200 g suiker tot een romig geheel. Roer de eieren er één voor één door. Spatel vervolgens de bloem, bakpoeder en het zout erdoor. Meng als laatste 125 ml abrikozensap door het deeg. Verdeel het deeg over de met bakpapier bekleedde bakplaat en bak de plaatkoek in ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin. Laat hem afkoelen.
  3. Klop de Blue Band Finesse voor Opkloppen met 20 g suiker stijf. Verdeel de slagroom over de plaatkoek en snijd de koekjes in vierkanten. Leg op ieder vierkantje een halve abrikoos als eidooier. Tip Bestuif 'het eitje' van deze heerlijke spiegelei cakejes eens met een beetje cacaopoeder of een fijn verkruimeld Oreokoekje.

Smakelijk!

Tip: Bestuif 'het eitje' van deze heerlijke spiegelei cakejes eens met een beetje cacaopoeder.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor spiegelei-cake

  • Energie (kcal)180 kcal
  • Energie (kJ)750 kJ
  • Proteïnes2,9 g
  • Koolhydraten met vezels22,5 g
  • Koolhydraten zonder vezels20,8 g
  • Suikers11,5 g
  • Vezels1,7 g
  • Vetten:9,3 g
  • - Verzadigde vetten3,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:5,4 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,5 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol43 mg
  • Sodium127 mg
  • Zout0,32 g
  • Vitamine A (mg)26 IU
  • Vitamine C (mg)0 mg
  • Calcium44 mg
  • Ijzer0,89 mg
  • Kalium55 mg