Home > Recepten > Sperziebonen met walnoten

voor 4 personen Ingrediënten

  • 750 g sperziebonen
  • 4 el walnoten
  • 25 g Blue Band Cake & Koekjes

Variaties: Met ui: Fruit een gesnipperd uitje in een klontje Blue Band Margarine en schud de bonen daardoor. Strooi er gehakte pinda’s of stukjes tomaat over. Zoetzuur: Roer wat citroen- of sinaasappelboter of een klontje Blue Band Margarine en 2 eetlepels grofgehakte walnoten door de boontjes. Pittig: Meng een lepeltje sambal door de boontjes.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor sperziebonen met walnoten

  1. Was de sperziebonen en snijd van beide uiteinden een puntje af. Trek daarbij de eventueel aanwezige stugge ‘draad’ mee. Zet de sperziebonen op met weinig water en een beetje zout, breng aan de kook en laat in 12 tot 16 minuten gaar koken.
  2. Serveer de sperzieboontjes met een klontje Blue Band Margarine en een handje walnoten in grof gehakte stukjes.

Smakelijk!

Tip: Deze sperziebonen met walnoten zijn erg lekker bij een karbonade of een biefstuk en gekookte aardappelen.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor sperziebonen met walnoten

  • Energie (kcal)138 kcal
  • Energie (kJ)569 kJ
  • Proteïnes4,2 g
  • Koolhydraten met vezels16,4 g
  • Koolhydraten zonder vezels9,6 g
  • Suikers0,1 g
  • Vezels6,9 g
  • Vetten:7,6 g
  • - Verzadigde vetten2,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:4,9 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,4 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,6 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium41 mg
  • Zout0,1 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)1,9 mg
  • Calcium135 mg
  • Ijzer1,6 mg
  • Kalium484 mg