Home > Recepten > Speculaas cupcake

voor 10 personen Ingrediënten

  • 300 g Blue Band Cake & Koekjes
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 5 fijngehakte speculaaskoekjes
  • 150 g poedersuiker
  • 1,5 tl speculaaskruiden
  • 3 grof gehakte speculaasjes
  • 1 el poedersuiker
  • extra nodig: mixer met gardes, 10 papieren cakevormpjes, spuitzak met glad spuitmondje

Variaties: Vervang de koekjes in de Speculaascupcakes door schuddebuikjes of stukjes (chocolade)pepernoot.

Bereidingswijze (voor 10 porties)

voor speculaas cupcake

  1. Verwarm de oven voor tot 180 ˚C. Klop met de mixer de suiker met de helft van de Blue Band cake & koekjes lichtgeel en romig en voeg vervolgens de eieren toe. Klop het geheel tot een luchtig mengsel en spatel het zelfrijzend bakmeel en de gehakte speculaasjes erdoor.
  2. Verdeel het beslag over de (papieren) bakvormpjes (vul tot ¾), bak de cupcakes in ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Laat de cupcakes afkoelen.
  3. Klop intussen voor de crème de rest van de margarine met de poedersuiker met een mixer tot een luchtig mengsel. Roer de speculaaskruiden door de botercrème. Doe de crème over in de spuitzak en laat in de koelkast opstijven.
  4. Spuit toefjes botercrème op de cakejes en garneer ze met de grof gehakte speculaasjes en bestuif ze met poedersuiker.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor speculaas cupcake

  • Energie (kcal)411 kcal
  • Energie (kJ)1711 kJ
  • Proteïnes3,7 g
  • Koolhydraten met vezels42,1 g
  • Koolhydraten zonder vezels41,8 g
  • Suikers30,7 g
  • Vezels0,3 g
  • Vetten:25,6 g
  • - Verzadigde vetten10,3 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:180,2 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,7 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol65 mg
  • Sodium291 mg
  • Zout0,73 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)0 mg
  • Calcium10 mg
  • Ijzer0,48 mg
  • Kalium47 mg