Home > Recepten > Spaghetti met cherrytomaatjes

voor 4 personen Ingrediënten

  • 500 g cherrytomaatjes
  • 0,5 kleine rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 2 takjes basilicum
  • 400 g spaghetti
  • 2 el Blue Band Vloeibaar

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor spaghetti met cherrytomaatjes

  1. Was en halveer de cherrytomaatjes. Snijd het pepertje in ragfijne reepjes. Pel en snipper de knoflook. Scheur de basilicumblaadjes grof. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Verhit de Blue Band Vloeibaar en roerbak hierin de halve cherrytomaatjes met de reepjes peper gedurende 2 à 3 minuten. Bak dan de knoflook een minuutje mee.
  3. Meng de spaghetti met aanhangend water door de tomaatjes, strooi de basilicumreepjes erover en meng opnieuw. Verdeel de spaghetti over 4 borden.

Smakelijk!

Tip: Spaghetti met cherrytomaatjes smaakt erg lekker met rucolasalade en minischnitzels: Snijd de schnitzels en de plakken ham in drieën. Kruid de schnitzels met zout en peper, leg er een stukje ham op en steek vast met een cocktailprikker. Bak de minischnitzels 3 à 4 minuten in vloeibare margarine en serveer bij de pasta.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor spaghetti met cherrytomaatjes

  • Energie (kcal)465 kcal
  • Energie (kJ)1944 kJ
  • Proteïnes14,2 g
  • Koolhydraten met vezels82,4 g
  • Koolhydraten zonder vezels76,8 g
  • Suikers7,9 g
  • Vezels5,6 g
  • Vetten:8,6 g
  • - Verzadigde vetten1 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:6,9 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,3 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium54 mg
  • Zout0,13 g
  • Vitamine A (mg)60 IU
  • Vitamine C (mg)41,8 mg
  • Calcium35 mg
  • Ijzer1,8 mg
  • Kalium651 mg