Home > Recepten > Spaghetti bolognese

voor 4 personen Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 1 el Blue Band Vloeibaar
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook
  • (+/-) 1 mespunt chili peper (naar smaak)
  • 5 dl tomatensaus
  • gedroogde Italiaanse kruiden (naar smaak)
  • 4 tomaten in stukjes gesneden (zonder vel)
  • 400 g spaghetti
  • 100 g geraspte parmezaanse kaas

Variaties: Deze spaghetti Bolognese is erg lekker met toegevoegde verse groenten zoals wortel en paprika.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor spaghetti bolognese

  1. Roerbak voor de bolognesesaus het rundergehakt in een pan met 1 eetlepel Blue Band Vloeibaar tot het zijn rode kleur verloren heeft. Voeg ui en knoflook toe en roerbak ongeveer 5 minuten.
  2. Schenk eventueel overtollig vet uit de pan en kruid het gehakt met zout en chilipeper. Voeg de gezeefde tomaten toe en breng op smaak met de Italiaanse kruiden. Voeg de ontvelde stukken tomaat toe en laat de saus 10 tot 15 minuten pruttelen.
  3. Kook de spaghetti in ruim water met zout beetgaar. Giet de pasta af en geef de tomatensaus erbij. Bestrooi met geraspte (Parmezaanse) kaas.

Smakelijk!

Tip: Garneer de spaghetti Bolognese met verse basilicum.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor spaghetti bolognese

  • Energie (kcal)856 kcal
  • Energie (kJ)3577 kJ
  • Proteïnes49 g
  • Koolhydraten met vezels91,7 g
  • Koolhydraten zonder vezels84,3 g
  • Suikers13,1 g
  • Vezels7,5 g
  • Vetten:33,1 g
  • - Verzadigde vetten13,8 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:15,9 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten11,4 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,7 g
  • Transvetten0,6 g
  • Cholesterol88 mg
  • Sodium564 mg
  • Zout1,41 g
  • Vitamine A (mg)787 IU
  • Vitamine C (mg)36,9 mg
  • Calcium344 mg
  • Ijzer5,72 mg
  • Kalium1384 mg