Home > Recepten > Soesjes met ijs en butterscotchsaus

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1  dl water
  • 40  g Blue Band Cake & Koekjes
  • 50  g bloem
  • 2  eieren
  • 5  dl vanille ijs
  • 75  g licht bruine basterdsuiker
  • 1,5  el Blue Band Vloeibaar
  • 1  scheut stroop
  • 3  el Blue Band Finesse voor Koken

Variaties: Soesjes met ijs en butterscotchsaus is extra lekker met een heerlijke chocoladesaus. Maak het eenvoudige zelf. Smelt hiervoor 250 gram fijngehakte chocolade (melk of puur) in een steelpan en voeg een scheutje melk toe om de saus vloeibaar te maken.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor soesjes met ijs en butterscotchsaus

  1. Breng het water in een steelpan aan de kook met de Blue Band Margarine en een flinke mespunt zout. Strooi er op laag vuur de bloem bij en blijf roeren tot een samenhangende bal is verkregen die makkelijk van de bodem van de pan loskomt.
  2. Neem de pan van het vuur en roer er één voor één de eieren door. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige is opgenomen. Blijf minstens 2 minuten flink roeren tot de massa dik is en glanst.
  3. Vorm hiervan op een ingevette bakplaat met 2 theelepels 20 kleine soesjes. Bak de soezen in een voorverwarmde oven van 225°C. Reken op 10 à 15 minuten. Open de ovendeur niet. Laat de soezen na uitschakelen nog enkele minuten in de oven staan: open de deur pas na 5 à 10 minuten.
  4. Laat de soezen afkoelen en knip ze open. Neem het ijs uit de diepvries.
  5. Verwarm voor de saus basterdsuiker, Blue Band Vloeibaar, schenkstroop en Finesse voor Koken al roerend tot aan het kookpunt. Laat 1 à 2 minuten doorkoken op laag vuur. Vul de opengeknipte soesjes met ijs.
  6. Stapel telkens vijf gevulde soesjes op een bordje en schenk de warme butterscotchsaus erover.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor soesjes met ijs en butterscotchsaus

  • Energie (kcal)556 kcal
  • Energie (kJ)2319 kJ
  • Proteïnes8,8 g
  • Koolhydraten met vezels61 g
  • Koolhydraten zonder vezels59,2 g
  • Suikers43,7 g
  • Vezels1,8 g
  • Vetten:31,5 g
  • - Verzadigde vetten14,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:15,6 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten5 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,6 g
  • Transvetten0,6 g
  • Cholesterol141 mg
  • Sodium243 mg
  • Zout0,61 g
  • Vitamine A (mg)45 IU
  • Vitamine C (mg)0 mg
  • Calcium165 mg
  • Ijzer1,34 mg
  • Kalium284 mg