Home > Recepten > Sneeuwpoppen koekjes

voor 12 personen Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 250 g bloem
  • 125 g Blue Band Cake & Koekjes (op kamertemeratuur)
  • 125 g suiker
  • 1 el citroenschil, geraspt
  • 75 g witte marsepein
  • 2 tl cacaopoeder
  • 200 g poedersuiker
  • 24 kleine chocoladeflikken
  • 12 kleine marsepeinen worteltjes
  • 1 chocolade decoratiestift

Bereidingswijze (voor 12 porties)

voor sneeuwpoppen koekjes

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven 180 °C).
  2. Splits de eieren. Mix met een handmixer de Blue Band Cake & Koekjes met de suiker romig. Voeg de eierdooiers toe en meng het goed door. Spatel vervolgens de bloem, een mespuntje zout en de geraspte citroenschil erdoor.
  3. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkbank en maak een plak van ca. 3 mm. dikte. Steek met een groot glas 12 cirkels uit het deeg. Leg deze cirkels op een met bakpapier bekleedde bakplaat en zet deze in de voorverwarmde oven. Bak de koekjes ca.10 min.
  4. Meng de marsepein met de cacaopoeder en vorm kleine/dunne maar lange sliertjes van het marsepein.
  5. Klop het eiwit stijf, voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe. Verdeel het eiwitmengsel met een kwast over de koekjes en laat het een beetje drogen. Plak als het glazuur nog iets vochtig is de chocolade flikken er als oorwarmers op. Verbind de 2 oorwarmers met een marsepeinsliertje. Leg de marsepeinen wortel in het midden van het koekje als neus. Maak oogjes en een mond met de chocolade decoratiestift. Garneer op dezelfde wijze de andere koekjes.

Smakelijk!

Tip: Deze sneeuwpop koekjes zijn een erg groot succes op een kinderfeestje. Maak een voorbeeld waar de kinderen bij zijn en laat vervolgens de kinderen zelf deze winterse koekjes zelf versieren.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor sneeuwpoppen koekjes

  • Energie (kcal)335 kcal
  • Energie (kJ)1400 kJ
  • Proteïnes5,7 g
  • Koolhydraten met vezels51,9 g
  • Koolhydraten zonder vezels49,3 g
  • Suikers34,7 g
  • Vezels2,6 g
  • Vetten:12,5 g
  • - Verzadigde vetten4,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:63,7 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,4 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol90 mg
  • Sodium100 mg
  • Zout0,25 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)0,6 mg
  • Calcium20 mg
  • Ijzer1,46 mg
  • Kalium122 mg