Home > Recepten > Slakjes pannenkoeken

voor 4 personen Ingrediënten

  • 200 g tarwebloem of volkorenbloem
  • 2 eieren
  • 500 ml halfvolle melk
  • 1 eetlepel Blue Band Iedere Dag
  • stroop of poedersuiker
  • 5 g wit rolfondant

Variaties: Deze slakjes pannenkoeken zijn ook heel lekker als ze bestreken worden met (zelfgemaakte) appelmoes.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor slakjes pannenkoeken

  1. Zeef de bloem met een snufje zout boven een kom, maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erboven. Schenk beetje bij beetje de melk erbij en roer met en garde tot een glad beslag zonder klontjes. Roer de Blue Band Iedere Dag erdoor.
  2. Verhit een koekenpan (ø ± 25 cm) met antiaanbaklaag en schep een volle soeplepel van het beslag in de pan. Laat het beslag uitlopen door met de pan een draaiende beweging te maken. Bak totdat de pannenkoek aan de bovenkant bijna droog is en keer hem met een spatel.
  3. Houd de pannenkoeken warm op een bord op een pan met kokend water waarop een omgekeerd schoteltje is gelegd. Ga door tot al het beslag is opgebruikt.
  4. Beleg of bestrijk de pannenkoek met je favoriete beleg, rol hem vervolgens op en snijd hem in reepjes. Rol de reepjes pannenkoek een beetje terug zodat er een slakje met slakkenhuis ontstaat. Maak oogjes van wit rolfondant en een druppeltje stroop.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor slakjes pannenkoeken

  • Energie (kcal)295 kcal
  • Energie (kJ)1237 kJ
  • Proteïnes12,8 g
  • Koolhydraten met vezels43,8 g
  • Koolhydraten zonder vezels38,3 g
  • Suikers7,9 g
  • Vezels5,5 g
  • Vetten:8,7 g
  • - Verzadigde vetten2,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:24,5 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,6 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,7 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol114 mg
  • Sodium119 mg
  • Zout0,3 g
  • Vitamine A (mg)30 IU
  • Vitamine C (mg)1,2 mg
  • Calcium182 mg
  • Ijzer2,58 mg
  • Kalium368 mg