Home > Recepten > Sinaasappelmoussetaart

voor 8 personen Ingrediënten

  • 80 g maria biscuitjes
  • 75 g Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
  • 2 el gemalen hazelnoten of amandelen
  • 200 ml vers sinaasappelsap
  • 4 el honing
  • 5 g gepoederde gelatine of 3 gelatineblaadjes
  • 150 g Blue Band Finesse voor Verrijken
  • 1 sinaasappel
  • 12 verse munt blaadjes
  • springvorm 14 cm Ø

Variaties: In plaats van ingekookt sinaasappelsap kunt u voor deze taart ook marmelade of jam gebruiken. Verwarm de jam met 2 eetlepels water voordat u de gelatine toevoegt.

Bereidingswijze (voor 8 porties)

voor sinaasappelmoussetaart

  1. Verkruimel de biscuitjes. Smelt de Blue Band voor Koken, Bakken en Braden en meng de biscuitkruimels en noten erdoor. Druk het mengsel stevig aan in een springvorm. Zet het tot gebruik in de koelkast.
  2. Giet het sinaasappelsap met de honing in een steelpan. Breng aan de kook en laat tot de helft inkoken. Bereid de gelatine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem het ingekookte sinaasappelsap van het vuur en los de gelatine erin op.
  3. Doe de Blue Band Finesse voor Verrijken in een beslagkom. Roer het los en meng daarna door het warme sinaasappel-gelatinemengsel. Stort het mengsel op de biscuitbodem in de springvorm. Laat ongeveer 4 uur in de koelkast opstijven.
  4. Schil de sinaasappel en verdeel in partjes. Gebruik een mes om de randen van de taart los te snijden en verwijder de springvorm. Decoreer de taart met de sinaasappelpartjes en de muntblaadjes. Snijd in 4 (of 8 kleine) porties.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor sinaasappelmoussetaart

  • Energie (kcal)213 kcal
  • Energie (kJ)886 kJ
  • Proteïnes2,1 g
  • Koolhydraten met vezels23,3 g
  • Koolhydraten zonder vezels22 g
  • Suikers15,5 g
  • Vezels1,3 g
  • Vetten:13 g
  • - Verzadigde vetten5,5 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:65,7 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,8 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol1 mg
  • Sodium114 mg
  • Zout0,28 g
  • Vitamine A (mg)300 IU
  • Vitamine C (mg)18,5 mg
  • Calcium21 mg
  • Ijzer0,42 mg
  • Kalium118 mg