Home > Recepten > Schattige cupcakes van lente schaapjes met kokos

voor 12 personen Ingrediënten

  • 110 g tarwebloem
  • 260 g Blue Band Cake & Koekjes
  • 180 g fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 40 g gedroogde geraspte kokos
  • 40 g pure chocolade
  • 100 g mini-marshmallows
  • 12 chocolade paaseitjes
  • 1 tl gesmolten witte chocolade
  • extra nodig: mixer met gardes, papieren cupcakevormpjes, muffinbakvorm

Bereidingswijze (voor 12 porties)

voor schattige cupcakes van lente schaapjes met kokos

  1. Verwarm de oven voor tot 180 ˚C (hetelucht 160 ºC, gasstand 4). Klop met de mixer 110 g Blue Band Cake & Koekjes met de 80 g fijne kristalsuiker totdat het licht en luchtig is. Voeg één voor één de eieren toe en blijf kloppen.
  2. Zeef het tarwebloem boven het mengsel en voeg het bakpoeder toe. Klop tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Voeg de geraspte kokos toe en roer deze voorzichtig door het beslag met een lepel.
  3. Plaats de papieren cupcake vormpjes in de muffinvorm en vul ze vervolgens tot 2/3 met het beslag. Bak de cupcakes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Laat de cupcakes afkoelen.
  4. Smelt de pure chocolade au bain-marie.
  5. Klop met een mixer de 150 g Blue Band Cake & Koekjes met de 100 g fijne kristalsuiker. Voeg als laatste de gesmolten pure chocolade toe. Mix tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  6. Bestrijk de cupcakes met de crème en versier bovenop met mini marshmallows. Plaats de chocolade eitjes als het hoofd van de schaapjes en maak de oogjes van de gesmolten witte chocolade.

Smakelijk!

Tip: Deze schattige cupcakes van lente schaapjes met kokos zijn heerlijk bij de koffie tijdens Pasen.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor schattige cupcakes van lente schaapjes met kokos

  • Energie (kcal)348 kcal
  • Energie (kJ)1448 kJ
  • Proteïnes3,3 g
  • Koolhydraten met vezels32,5 g
  • Koolhydraten zonder vezels30,3 g
  • Suikers22,1 g
  • Vezels2,1 g
  • Vetten:23,9 g
  • - Verzadigde vetten11 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:130,8 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol37 mg
  • Sodium185 mg
  • Zout0,46 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)0,1 mg
  • Calcium41 mg
  • Ijzer1,33 mg
  • Kalium85 mg