Home > Recepten > Salade met pasta, ham, kaas en tomaatjes

voor 4 personen Ingrediënten

  • 400 g pasta
  • 400 g tomaten
  • 8 zongedroogde tomaten in olie
  • 150 g jong belegen kaas in dikke plakken
  • 30 g peterselie (1 bosje)
  • 2 uien
  • 2 el Blue Band Vloeibaar
  • 150 g hamblokjes
  • 6 el tomatenketchup
  • 2 el azijn

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor salade met pasta, ham, kaas en tomaatjes

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel met koud water af, laat uitlekken en afkoelen.
  2. Snijd ondertussen de verse en de gedroogde tomaten in kleine stukjes en de kaas in smalle reepjes. Hak de peterselie fijn. Pel en snijd de ui fijn.
  3. Verhit de Blue Band Vloeibaar in een koekenpan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin de ui 3 minuten. Voeg de ham toe en bak nog 2 minuten.
  4. Meng in een grote schaal de ketchup met de azijn en 3 eetlepels van de olie van de gedroogde tomaten.
  5. Hussel de pasta, de verse en gedroogde tomaten, het ui-hammengsel, de peterselie en de kaas door de dressing in de schaal. Verdeel de salade over 4 borden of kommen.

Smakelijk!

Tip: Bij deze salade met pasta, ham, kaas en tomaatjes past kleingesneden gegrilde paprika op zoetzuur (pot) prima bij!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor salade met pasta, ham, kaas en tomaatjes

  • Energie (kcal)708 kcal
  • Energie (kJ)2959 kJ
  • Proteïnes32,8 g
  • Koolhydraten met vezels89,9 g
  • Koolhydraten zonder vezels83,4 g
  • Suikers12,6 g
  • Vezels6,5 g
  • Vetten:23,6 g
  • - Verzadigde vetten9,7 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:50,8 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten4,4 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten2 g
  • Transvetten0,3 g
  • Cholesterol53 mg
  • Sodium1359 mg
  • Zout3,39 g
  • Vitamine A (mg)60 IU
  • Vitamine C (mg)33,2 mg
  • Calcium361 mg
  • Ijzer2,77 mg
  • Kalium1078 mg