Home > Recepten > Salade met krieltjes en omeletreepjes

voor 4 personen Ingrediënten

  • 700 g voorgekookte krieltjes
  • 600 g spitskool
  • 20 g peterselie en/of dille
  • 4 eieren
  • 4 el Blue Band Vloeibaar
  • 8 el kleine amsterdamse uitjes (+ vocht)
  • 6 el halfvolle mayonaise

Variaties: Maak deze salade met krieltjes en omeletreepjes eens met kort gekookte rodekool in de plaats van spitskool.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor salade met krieltjes en omeletreepjes

  1. Kook de krieltjes 8 minuten in kokend water. Giet af, spoel koud en laat goed uitlekken.
  2. Snijd ondertussen de spitskool in kleine stukjes. Hak de groene kruiden fijn.
  3. Klop de eieren in een kom los met 4 eetlepels van de groene kruiden en voeg naar smaak wat peper en zout toe.
  4. Verhit een eetlepel Blue Band Vloeibaar in een kleine koekenpan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin van ¼ deel van het eimengsel een dunne kleine omelet. Leg op een bord. Bak op dezelfde manier nog 3 omeletjes.
  5. Giet de Amsterdamse uitjes af. Bewaar 6 eetlepels van het vocht.
  6. Meng de rest van de groene kruiden met het opgevangen uitjesvocht, de mayonaise en 1/2 theelepel peper. Voeg de krieltjes, spitskool en de uitjes toe.
  7. Rol elk omeletje op en snijd in smalle reepjes. Verdeel de salade over 4 borden en leg de omeletreepjes erop.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor salade met krieltjes en omeletreepjes

  • Energie (kcal)523 kcal
  • Energie (kJ)2180 kJ
  • Proteïnes12,9 g
  • Koolhydraten met vezels41,1 g
  • Koolhydraten zonder vezels34,7 g
  • Suikers8 g
  • Vezels6,4 g
  • Vetten:35,7 g
  • - Verzadigde vetten5,3 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:105,8 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten8,9 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten8 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol225 mg
  • Sodium385 mg
  • Zout0,97 g
  • Vitamine A (mg)120 IU
  • Vitamine C (mg)56,8 mg
  • Calcium112 mg
  • Ijzer5,07 mg
  • Kalium1186 mg