Home > Recepten > Salade met gebakken aardappels, venkelknol en gerookte kip

voor 4 personen Ingrediënten

  • 4 el Blue Band Vloeibaar
  • 900 g voorgekookte aardappelparten
  • 1 venkelknol met groen
  • 2 uien
  • 350 g tomaten
  • 8 middelgrote zoetzure augurken (+ vocht)
  • 6 el slasaus naturel
  • 300 g gerookte kipreepjes

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor salade met gebakken aardappels, venkelknol en gerookte kip

  1. Verhit de Blue Band Vloeibaar in een wok of hapjespan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak de aardappelpartjes hierin in ca. 15 minuten bruin. Bestrooi met een snufje zout en schep geregeld om. Laat de aardappelpartjes een beetje afkoelen.
  2. Haal ondertussen het fijne groen van de venkelknol af en hak het fijn. Snijd de venkel eerst doormidden, dan in reepjes en die in stukjes. Pel en hak de uien fijn. Snijd de tomaten in partjes en de augurken in plakjes.
  3. Meng de slasaus in een grote schaal met 5 eetlepels van het zoetzure augurkenvocht, het fijngehakte venkelgroen en wat peper tot een dressing.
  4. Hussel de lauwwarme aardappeltjes, de venkel, de ui, de tomaat, de augurk, de gerookte kipreepjes door de dressing.
  5. Verdeel de salade met gebakken aardappels, venkelknol en gerookte kip over 4 borden of kommen.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor salade met gebakken aardappels, venkelknol en gerookte kip

  • Energie (kcal)550 kcal
  • Energie (kJ)2304 kJ
  • Proteïnes30,4 g
  • Koolhydraten met vezels61,2 g
  • Koolhydraten zonder vezels52,3 g
  • Suikers12,3 g
  • Vezels8,9 g
  • Vetten:22,2 g
  • - Verzadigde vetten3,1 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:96 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten3,8 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten3,3 g
  • Transvetten0,2 g
  • Cholesterol30 mg
  • Sodium754 mg
  • Zout1,89 g
  • Vitamine A (mg)120 IU
  • Vitamine C (mg)40,2 mg
  • Calcium113 mg
  • Ijzer3,16 mg
  • Kalium1691 mg