Home > Recepten > Rups en Slak van komkommer en cherrytomaten

voor 14 personen Ingrediënten

  • 75 g Blue Band Finesse voor Verrijken halfvolle crème fraîche
  • 100 g magere roomkaas
  • 20 g bieslook
  • 2 - 3 komkommers
  • 8 oranje cherrytomaatjes
  • ± 30 rode cherrytomaatjes

Bereidingswijze (voor 14 porties)

voor rups en slak van komkommer en cherrytomaten

  1. Meng de crème fraîche met de roomkaas in een kom. Knip of snijd ± 5 g van de bieslook in kleine ringetjes en meng dit door het crème fraîchemengsel. Bewaar wat takjes bieslook voor de garnering. Snijd 6 plakjes komkommer voor het slakkenhuis.
  2. Was de komkommer en snijd hem vervolgens over de hele lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten met een lepel en dep de komkommer droog. Snijd een dun reepje schil van de onderkant zodat de komkommer goed blijft staan.
  3. Voor de slakjes: vul de komkommer (bepaal zelf de lengte van de komkommer) met het crème fraîchemengsel. Steek een plakje komkommer in het mengsel (dit is het slakkenhuis) en een cherrytomaat voor het hoofdje. Snijd 2 voelsprieten per slak van de overgebleven bieslook. Maak een sneetje in de cherrytomaat, zodat de voelsprieten erin gestoken kunnen worden. Maak oogjes van een druppeltje crème fraîche en leg hier een klein ringetje bieslook op.
  4. Voor de rupsjes: vul de komkommer met het crème fraîchemengsel (bepaal zelf de lengte van de komkommer). Beleg met 3 rode cherrytomaten en 1 oranje cherrytomaat (dit is het hoofdje). Snijd 2 voelsprieten per rups van de overgebleven bieslook. Maak een sneetje in de cherrytomaat, zodat de voelsprieten erin gestoken kunnen worden. Maak oogjes van een druppeltje crème fraîche en leg hier een klein ringetje bieslook op.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor rups en slak van komkommer en cherrytomaten

  • Energie (kcal)47 kcal
  • Energie (kJ)197 kJ
  • Proteïnes1,6 g
  • Koolhydraten met vezels5,8 g
  • Koolhydraten zonder vezels4,6 g
  • Suikers3,5 g
  • Vezels1,2 g
  • Vetten:2,3 g
  • - Verzadigde vetten1,2 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:3,1 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,3 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol4 mg
  • Sodium39 mg
  • Zout0,1 g
  • Vitamine A (mg)167 IU
  • Vitamine C (mg)13,3 mg
  • Calcium25 mg
  • Ijzer0,34 mg
  • Kalium266 mg