Home > Recepten > Ruit Zandkoekjes

voor 0 personen Ingrediënten

  • 100 g witte basterdsuiker
  • 160 g Blue Band Cake & Koekjes, op kamertemperatuur
  • 2 el cacaopoeder
  • 240 g tarwebloem
  • extra nodig: handmixer, huishoudfolie, bakpapier

Bereidingswijze (voor 0 porties)

voor ruit zandkoekjes

  1. Meng met de handmixer de suiker met de margarine en een mespunt zout, goed door elkaar. Voeg de bloem toe en kneed alles goed door.Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken en kneed door de ene helft de cacao.
  2. Vorm met je handen twee lange slierten van ongeveer 30 cm van het deeg (1 cacao sliert en 1 gewone sliert ) leg de slierten tegen elkaar en druk een beetje aan. Halveer ze en leg de twee helften op elkaar zodat er een schaakbord patroon ontstaat. Rol het deeg in huishoudfolie en leg de de rol 20 min. in de koelkast.
  3. Verwarm intussen de oven voor tot 160 °C. Snijd daarna van het deeg in dunne plakjes en bak deze op een met bakpapier beklede bakplaat in ca. 18 min. lichtbruin en gaar.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor ruit zandkoekjes

  • Energie (kcal)2436 kcal
  • Energie (kJ)10162 kJ
  • Proteïnes29,6 g
  • Koolhydraten met vezels288,2 g
  • Koolhydraten zonder vezels251,6 g
  • Suikers104,4 g
  • Vezels36,6 g
  • Vetten:137,6 g
  • - Verzadigde vetten56,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:961 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten2,7 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten2,1 g
  • Transvetten0,7 g
  • Cholesterol6 mg
  • Sodium998 mg
  • Zout2,49 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)0 mg
  • Calcium117 mg
  • Ijzer14,1 mg
  • Kalium1800 mg