Home > Recepten > Rudolf-het-rendierkoekjes

voor 28 personen Ingrediënten

  • 250  g bloem
  • 100  g suiker
  • 20  g poedersuiker
  • 2  eierdooiers
  • 5  g bakpoeder
  • 100  g pure chocolade
  • handje M&M's ®
  • 200  g Blue Band Net zo lekker als roomboter
  • zout
  • Ook nodig: ronde uisteker, bakpapier, deegroller

Bereidingswijze (voor 28 porties)

voor rudolf-het-rendierkoekjes

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Snijd Blue Band "Net zo lekker als roomboter" in kleine blokjes.
  3. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een grote kom. Voeg hier de suiker, een snufje zout, de eierdooiers en Blue Band aan toe.
  4. Meng alle ingrediënten tot een glad deeg. Doe dit niet te lang, anders wordt het deeg stug.
  5. Rol het deeg tot een bol en laat dit 30 minuten rusten in de koelkast.
  6. Bestuif het werkblad met een restje bloem en rol het deeg uit tot een plak van zo'n halve centimeter dik.
  7. Druk met een ronde uitsteker cirkels uit het deeg en leg ze op een vel bakpapier op de bakplaat. Voeg alle restjes deeg samen en blijf cirkels maken tot er geen deeg meer over is.
  8. Bak de koekjes in 15 à 20 minuten goudbruin. Laat afkoelen.
  9. Maak nu de garnering. Smelt 100 g pure chocolade op lage stand in de magnetron met intervallen van 20 seconden. Roer even na elk interval.
  10. Maak een cornetje van een rechthoekig stuk bakpapier: knip het papier schuin doormidden, zodat je een langwerpige driehoek krijgt. Rol dit vanaf één punt naar het midden, tot je een soort frietzak hebt.
  11. Vul het cornetje met chocolade (niet te vol!). Vouw de bovenkant naar binnen, alsof het een tube tandpasta is, en knip onderaan een klein stukje af.
  12. Teken nu een gewei, ogen en neus op ieder koekje door voorzichtig op het cornetje te drukken.
  13. Werk alle chocoladeneuzen af met een M&M. Strooi nog wat poedersuiker over de koekjes.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor rudolf-het-rendierkoekjes

  • Energie (kcal)72 kcal
  • Energie (kJ)301 kJ
  • Proteïnes1,3 g
  • Koolhydraten met vezels13,3 g
  • Koolhydraten zonder vezels12,8 g
  • Suikers5,9 g
  • Vezels0,5 g
  • Vetten:1,5 g
  • - Verzadigde vetten0,8 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:0,6 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,5 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol11 mg
  • Sodium16 mg
  • Zout0,04 g
  • Vitamine A (mg)16 IU
  • Vitamine C (mg)0 mg
  • Calcium18 mg
  • Ijzer0,44 mg
  • Kalium31 mg