Home > Recepten > Romige witlof met bacon

voor 4 personen Ingrediënten

  • 600 g witlof (6 stuks)
  • 3 el Blue Band Vloeibaar en wat extra om in te vetten
  • 1,25 dl Blue Band Finesse voor Verrijken
  • 1 dl bouillon
  • 12 plakjes bacon
  • 1,5 el gehakt peterselie
  • ovenschaal

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor romige witlof met bacon

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de ovenschaal in. Maak de stronkjes witlof schoon en halveer ze.
  2. Verhit wat Blue Band Vloeibaar en bak hierin de stronkjes rondom lichtbruin. Leg ze na het bakken met de snijkant naar beneden in de ovenschaal.
  3. Los al roerend de Blue Band Finesse voor Verrijken op in de bouillon. Schenk dit over de witlof en zet de schaal ongeveer 15 minuten in de oven. Bak ondertussen de plakjes bacon krokant.
  4. Strooi vlak voor het serveren de peterselie over de witlof en leg op elk half stronkje een plakje bacon.

Smakelijk!

Tip: Romige witlof met bacon smaakt lekker met gebakken aardappelblokjes en rundervinken.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor romige witlof met bacon

  • Energie (kcal)636 kcal
  • Energie (kJ)2652 kJ
  • Proteïnes17 g
  • Koolhydraten met vezels7,8 g
  • Koolhydraten zonder vezels6,2 g
  • Suikers4,2 g
  • Vezels1,6 g
  • Vetten:59,5 g
  • - Verzadigde vetten18,8 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:37,7 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten19,9 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten7,5 g
  • Transvetten0,2 g
  • Cholesterol76 mg
  • Sodium947 mg
  • Zout2,36 g
  • Vitamine A (mg)132 IU
  • Vitamine C (mg)1,7 mg
  • Calcium33 mg
  • Ijzer0,81 mg
  • Kalium474 mg