Home > Recepten > Romige spinazie met croutons

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1 kg verse spinazie
  • 4 el Blue Band Finesse voor Koken
  • 1 snufje nootmuskaat
  • croutons

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor romige spinazie met croutons

  1. Laat de spinazie al omscheppend in 5 à 10 minuten slinken. Hak de groenten vervolgens grof, voeg de Blue Band Finesse voor Koken toe breng dit aan de kook.
  2. Laat de spinazie 2 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en nootmuskaat en strooi de croutons erover. Serveer direct.

Smakelijk!

Tip: Bij Romige spinazie met croutons smaakt een gekookt ei erg lekker.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor romige spinazie met croutons

  • Energie (kcal)106 kcal
  • Energie (kJ)441 kJ
  • Proteïnes7 g
  • Koolhydraten met vezels10,1 g
  • Koolhydraten zonder vezels6,1 g
  • Suikers0,7 g
  • Vezels3,9 g
  • Vetten:5 g
  • - Verzadigde vetten1,2 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:3,6 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,4 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,7 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium105 mg
  • Zout0,26 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)1,8 mg
  • Calcium190 mg
  • Ijzer3,74 mg
  • Kalium979 mg