Home > Recepten > Romige doperwten met tomaat

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 2 el Blue Band Vloeibaar
  • 450 g doperwten,diepvries
  • 4 kleine tomaten
  • 3 el Blue Band Finesse voor Verrijken
  • 1 handvol verse basilicum
  • 1 el gehakte peterselie

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor romige doperwten met tomaat

  1. Pel en snipper het uitje en fruit het ongeveer 3 minuten in de Blue Band Vloeibaar. Voeg de doperwten toe en smoor ze zachtjes gedurende 3 à 4 minuten. Was ondertussen de tomaten en snijd ze in partjes. Doe ze bij de doperwten in de pan en smoor ze 1 à 2 minuten mee.
  2. Breng de groente op smaak met zout en versgemalen peper. Voeg de Blue Band Finesse voor Verrijken toe en laat het gerecht door en door warm worden.
  3. Scheur de basilicumblaadjes grof. Strooi de gehakte peterselie en basilicum over de doperwten en serveer ze.

Smakelijk!

Tip: Romige doperwten met tomaat smaakt lekker met gebakken vissticks of visschnitzels en gekookte aardappels.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor romige doperwten met tomaat

  • Energie (kcal)125 kcal
  • Energie (kJ)523 kJ
  • Proteïnes2,9 g
  • Koolhydraten met vezels11,9 g
  • Koolhydraten zonder vezels8,4 g
  • Suikers4,1 g
  • Vezels3,5 g
  • Vetten:8,2 g
  • - Verzadigde vetten1,6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:6,5 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium56 mg
  • Zout0,14 g
  • Vitamine A (mg)60 IU
  • Vitamine C (mg)25,3 mg
  • Calcium25 mg
  • Ijzer1,28 mg
  • Kalium371 mg