Home > Recepten > Romige aardappelpuree

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels
  • 0,5 potje Blue Band Finesse voor Verrijken
  • 3 bosuien, in dunne ringetjes
  • 15 g verse basilicum of peterselie, grof gehakt
  • nootmuskaat (naar smaak)

Variaties: In de plaats van champignons kan je ook 1 kleine prei toevoegen aan deze romige aardappelpuree.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor romige aardappelpuree

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelen in een afgedekte pan met 150 ml water en wat zout in 15 tot 20 minuten gaar. Giet ze niet af.
  2. Stamp de aardappelen met een stamper fijn. Voeg de Blue Band Finesse voor Verrijken toe en roer het geheel tot een smeuïge puree. Schep de bosuitjes en de basilicum erdoor en breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Smakelijk!

Tip: Doe de romige aardappelpuree over in een lage ovenschaal, strijk er wat Blue Band Finesse voor Verrijken over en bestrooi met geraspte kaas en paneermeel. Laat de puree onder een hete grill en in 3 tot 4 minuten knapperig bruin worden.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor romige aardappelpuree

  • Energie (kcal)208 kcal
  • Energie (kJ)874 kJ
  • Proteïnes4,9 g
  • Koolhydraten met vezels38,1 g
  • Koolhydraten zonder vezels34,3 g
  • Suikers1,4 g
  • Vezels3,9 g
  • Vetten:4,8 g
  • - Verzadigde vetten2,7 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:1,9 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium19 mg
  • Zout0,05 g
  • Vitamine A (mg)112 IU
  • Vitamine C (mg)15,9 mg
  • Calcium30 mg
  • Ijzer1,1 mg
  • Kalium744 mg