Home > Recepten > Roergebakken spitskool

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1 spitskool
  • 1 groene paprika
  • 4 vleestomaten
  • 2 el Blue Band Vloeibaar

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor roergebakken spitskool

  1. Snijd de spitskool in repen. Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd met een scherp mes de tomaten kruislings in, leg ze kort in heet water en ontvel ze. Snijd de tomaten in partjes.
  2. Verhit de Blue Band Vloeibaar in een hapjespan en roerbak hierin de kool en paprika ongeveer 5 minuten. Voeg de stukken tomaat de laatste 2 minuten toe. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en serveer het.

Smakelijk!

Tip: Roergebakken spitskool smaakt lekker met gehaktballen en noedels.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor roergebakken spitskool

  • Energie (kcal)148 kcal
  • Energie (kJ)615 kJ
  • Proteïnes4,9 g
  • Koolhydraten met vezels16,3 g
  • Koolhydraten zonder vezels10,1 g
  • Suikers10,1 g
  • Vezels6,2 g
  • Vetten:8,4 g
  • - Verzadigde vetten1 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:6,8 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,3 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,9 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium60 mg
  • Zout0,15 g
  • Vitamine A (mg)60 IU
  • Vitamine C (mg)90,5 mg
  • Calcium79 mg
  • Ijzer2,12 mg
  • Kalium835 mg