Home > Recepten > Roergebakken peultjes met kerstomaten

voor 4 personen Ingrediënten

  • 300 g peultjes
  • 3 el Blue Band Vloeibaar
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 20 cherrytomaatjes
  • 1 tl witte balsamico azijn

Variaties: Roerbak de peultjes en voeg in de laatste minuut 1 volle eetlepel gembersiroop toe.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor roergebakken peultjes met kerstomaten

  1. Was de peultjes (leg peultjes die een beetje slap aanvoelen een half uur in een bak water met ijsklontjes) en snijd het uiteinde aan beide zijden weg. Trek daarbij de eventueel aanwezige ‘draad’ die over de lengte loopt, mee.
  2. Verhit de Blue Band Vloeibaar in een wok. Roerbak de peultjes en sjalotsnippers al omscheppend ongeveer 2 minuten. Voeg de cherrytomaatjes toe en roerbak nog 1 minuut. Besprenkel met de balsamicoazijn en bestrooi met zout en peper.

Smakelijk!

Tip: Deze roergebakken peultjes met kerstomaten zijn extra lekker met karbonade en gebakken aardappels.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor roergebakken peultjes met kerstomaten

  • Energie (kcal)139 kcal
  • Energie (kJ)576 kJ
  • Proteïnes2,4 g
  • Koolhydraten met vezels11,9 g
  • Koolhydraten zonder vezels8,3 g
  • Suikers4,2 g
  • Vezels3,6 g
  • Vetten:9,9 g
  • - Verzadigde vetten1 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:8,7 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,3 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium74 mg
  • Zout0,19 g
  • Vitamine A (mg)90 IU
  • Vitamine C (mg)45,1 mg
  • Calcium38 mg
  • Ijzer0,72 mg
  • Kalium490 mg