Home > Recepten > Risotto met kastanjechampignons en shiitakes

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook gepeld
  • 3 eetlepels Blue Band Vloeibaar
  • 250 gram kastanjechampignons in plakjes
  • 100 gram shiitakes in vieren
  • 400 gram risotto rijst
  • 0,5 liter kippenbouillon of kruidenbouillon
  • 20 gram Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
  • 75 gram geraspte parmezaanse kaas

Variaties: Bij de ,b>Risotto met kastanjechampignons en shiitakes kun je de shiitakes vervangen voor andere lekkere groenten, bijvoorbeeld fijngesneden paprika of selderij.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor risotto met kastanjechampignons en shiitakes

  1. Fruit de ui op laag vuur ca. 2 minuten in de Blue Band Vloeibaar. Pers het teentje knoflook boven de pan uit en fruit 1 minuut mee.
  2. Voeg de risotto toe en roer tot alle rijstkorrels met een dun laagje margarine bedekt zijn. Voeg de champignons en shiitakes toe en schep alles 1 minuut om. Schenk al roerend scheut voor scheut de bouillon in de pan en bereid de risotto zoals hiernaast staat beschreven. Blijf onophoudelijk roeren. De risotto moet nog enigszins vochtig zijn.
  3. Roer de Blue Band voor Koken, Bakken en Braden erdoor en strooi de geraspte kaas erover.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor risotto met kastanjechampignons en shiitakes

  • Energie (kcal)589 kcal
  • Energie (kJ)2480 kJ
  • Proteïnes17,2 g
  • Koolhydraten met vezels87,3 g
  • Koolhydraten zonder vezels84,5 g
  • Suikers3,2 g
  • Vezels2,8 g
  • Vetten:20 g
  • - Verzadigde vetten6 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:13,3 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,9 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,7 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol17 mg
  • Sodium849 mg
  • Zout2,12 g
  • Vitamine A (mg)295 IU
  • Vitamine C (mg)10,1 mg
  • Calcium244 mg
  • Ijzer1,25 mg
  • Kalium621 mg