Home > Recepten > Rijst uit de oven met bloemkool en kip

voor 4 personen Ingrediënten

  • 75 g gewelde abrikozen (of halfgedroogde)
  • 2 uien
  • 1 kleine bloemkool
  • 50 g Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
  • 350 g kipreepjes
  • 2 tl milde kerriepoeder
  • 1,5 tl kaneel
  • 325 g gele rijst
  • 1 l hete groentebouillon
  • 15 g verse koriander (klein bosje)
  • ovenschaal 2,5 l

Variaties: In plaats van abrikozen kun je ook gewelde krenten of rozijnen gebruiken.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor rijst uit de oven met bloemkool en kip

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de abrikozen in stukjes. Pel en snijd de ui fijn. Verdeel de bloemkool in heel kleine roosjes.
  2. Verhit de Blue Band voor Koken, Bakken en Braden in een hapjespan en bak hierin de kipreepjes 3 minuten en schep geregeld om. Voeg de ui toe en bak nog 3 minuten. Roer de kerrie, de kaneel, de abrikozen en de (ongekookte) rijst erdoor.
  3. Doe de bloemkool in een grote (ingevette) ovenschaal. Verdeel het rijstmengsel erover en schenk de bouillon erbij. Dek af met een deksel of aluminiumfolie.
  4. Laat het gerecht in de hete oven in ca. 40 minuten gaar worden.
  5. Hak ondertussen de koriander fijn.
  6. Breng de rijst op smaak met peper, eventueel nog wat zout en nog een snufje kaneel. Schep de koriander erdoor. Verdeel de gouden rijst over 4 borden.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor rijst uit de oven met bloemkool en kip

  • Energie (kcal)577 kcal
  • Energie (kJ)2426 kJ
  • Proteïnes26,5 g
  • Koolhydraten met vezels80 g
  • Koolhydraten zonder vezels73,8 g
  • Suikers13,1 g
  • Vezels6,2 g
  • Vetten:17,8 g
  • - Verzadigde vetten6,2 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:10,2 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten2,3 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten2,2 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol18 mg
  • Sodium758 mg
  • Zout1,9 g
  • Vitamine A (mg)325 IU
  • Vitamine C (mg)10,1 mg
  • Calcium66 mg
  • Ijzer3,03 mg
  • Kalium816 mg