Home > Recepten > Rijst met kip kerrie saus

voor 4 personen Ingrediënten

  • 300 g witte rijst
  • 5 el Blue Band Vloeibaar
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook
  • 400 g kipfilet, in blokjes
  • 1,5 el milde kerriepoeder
  • 250 ml kippenbouillon, van tablet
  • 250 ml Blue Band Finesse voor Verrijken

Variaties: Voeg met de Blue Band Finesse voor Verrijken ook 4 halve perziken uit blik in dunne schijfjes of 4 schijven ananas in stukjes toe. Je kunt dit gerecht ook maken met blokjes varkensvlees.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor rijst met kip kerrie saus

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen de Blue Band Vloeibaar in een braadpan of hapjespan tot de grote belletjes verdwijnen en fruit de ui zachtjes glazig. Pers de teen knoflook erboven uit. Schep de blokjes kip erdoor en bak ze al omscheppend bruin. Voeg het kerriepoeder toe en bak dit heel even mee. Voeg de kippenbouillon toe en laat de kip zonder deksel 10 minuten zachtjes gaar sudderen.
  3. Roer de Blue Band voor Verrijken erdoor en warm het geheel al roerende door tot een lekker romige saus ontstaat. Breng de saus op smaak met zout en peper. Verdeel de rijst over 4 borden en schep de kip-kerriesaus erover.

Smakelijk!

Tip: Rijst met kip kerrie saus smaakt lekker met broccoliroosjes of een frisse salade.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor rijst met kip kerrie saus

  • Energie (kcal)638 kcal
  • Energie (kJ)2679 kJ
  • Proteïnes31,3 g
  • Koolhydraten met vezels66,9 g
  • Koolhydraten zonder vezels64,5 g
  • Suikers4 g
  • Vezels2,4 g
  • Vetten:27,8 g
  • - Verzadigde vetten7,5 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:19,6 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,9 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,8 g
  • Transvetten0,2 g
  • Cholesterol72 mg
  • Sodium425 mg
  • Zout1,06 g
  • Vitamine A (mg)175 IU
  • Vitamine C (mg)6 mg
  • Calcium36 mg
  • Ijzer1,81 mg
  • Kalium562 mg