Home > Recepten > Ricotta Pancakes

voor 4 personen Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 75 g fijne tafelsuiker
  • 200 ml karnemelk
  • 200 g ricotta
  • 1 eetlepel vers geraspte citroenschil
  • 1 eetlepel Blue Band Iedere Dag

Variaties: Maak een lekker hoofdgerecht van deze smakelijke ricotta pancakes en serveer ze met gebakken groenten als courgette, aubergine en tomaat.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor ricotta pancakes

  1. Splits de eieren en houd de dooiers en eiwitten apart. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven een kom, maak een kuiltje in het midden en voeg de dooiers toe. Voeg ook het bakpoeder en de suiker toe en schenk beetje bij beetje de karnemelk erbij. Roer met een garde tot een glad beslag zonder klontjes. Let op: het beslag is dikker dan gewoon pannenkoekenbeslag.
  2. Klop het eiwit met een handmixer stijf in een kom en spatel dit voorzichtig samen met de ricotta en de citroenrasp door het beslag.
  3. Verhit wat Blue Band Iedere Dag in een koekenpan met antiaanbaklaag en schep een volle soeplepel van het beslag in de pan. Laat het beslag een beetje uitlopen, maar maak de pancakes niet te groot. Bak de pancakes ca. 5 min. op laag vuur en keer hem dan om met een spatel. Bak ook de andere kant goudbruin.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor ricotta pancakes

  • Energie (kcal)418 kcal
  • Energie (kJ)1760 kJ
  • Proteïnes15,9 g
  • Koolhydraten met vezels60,1 g
  • Koolhydraten zonder vezels58,9 g
  • Suikers21,5 g
  • Vezels1,2 g
  • Vetten:13 g
  • - Verzadigde vetten5,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:25,9 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten3 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,7 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol134 mg
  • Sodium681 mg
  • Zout1,7 g
  • Vitamine A (mg)253 IU
  • Vitamine C (mg)2,4 mg
  • Calcium433 mg
  • Ijzer1,59 mg
  • Kalium241 mg