Home > Recepten > Ravioli met roomkaas, spinazie en basilicum

voor 4 personen Ingrediënten

  • 200 g bloem en wat extra voor het uitrollen
  • 2 eieren
  • olijfolie
  • 500 g verse spinazie
  • 125 g roomkaas
  • 5 el Blue Band Vloeibaar
  • 75 g geraspte parmezaanse kaas
  • 2 el fijngeknipte basilicum

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor ravioli met roomkaas, spinazie en basilicum

  1. Zeef de bloem met 1 theelepel zout. Laat de bloem met de eieren in de keukenmachine draaien. Voeg zoveel olie toe totdat een compact deeg ontstaat. Laat het 1 uur in de koelkast rusten.
  2. Was de spinazie en kook hem ca. 5 minuten. Hak de spinazie fijn en druk het vocht eruit. Roer de roomkaas erdoor.
  3. Bestrooi het aanrecht met bloem. Rol het pastadeeg uit tot 2 deeglappen van gelijke grootte. Verdeel de vulling over 1 deeglap. Schep steeds 2 theelepels vulling op het deeg met telkens ca. 3 cm tussenruimte. Leg de tweede deeglap over de vulling. Druk de deeglappen op elkaar. Snijd er vierkanten van.
  4. Breng in de stoompan water aan de kook. Leg de ravioli in het bovenste deel van de stoompan. Leg de deksel op de pan en stoom de ravioli in ca. 8 minuten gaar.
  5. Verdeel de ravioli over 4 borden. Schenk op elk portie ravioli een beetje Blue Band Vloeibaar. Bestrooi met peper, Parmezaanse kaas en basilicum.

Smakelijk!

Tip: Deze ravioli met roomkaas, spinazie en basilicum is erg lekker met een Italiaanse salade.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor ravioli met roomkaas, spinazie en basilicum

  • Energie (kcal)564 kcal
  • Energie (kJ)2348 kJ
  • Proteïnes21,8 g
  • Koolhydraten met vezels40,4 g
  • Koolhydraten zonder vezels33,1 g
  • Suikers1,3 g
  • Vezels7,3 g
  • Vetten:36,6 g
  • - Verzadigde vetten12,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:21,5 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten6,1 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,5 g
  • Transvetten0,4 g
  • Cholesterol161 mg
  • Sodium641 mg
  • Zout1,6 g
  • Vitamine A (mg)312 IU
  • Vitamine C (mg)1,2 mg
  • Calcium365 mg
  • Ijzer4,82 mg
  • Kalium713 mg