Home > Recepten > Ratatouilletaartjes met hamreepjes

voor 4 personen Ingrediënten

  • 300 g tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el Blue Band Vloeibaar
  • 150 g hamreepjes
  • 400 g italiaanse roerbakgroenten
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 10 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries, ontdooid)
  • 3 eieren
  • 10 kleine bakvormpjes (of lage ovenvaste schaaltjes of kommetjes) van ca. 10 cm Ø,

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor ratatouilletaartjes met hamreepjes

  1. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Pel de knoflook en het die uit.
  2. Verhit de helft van de Blue Band Vloeibaar in een hapjespan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin de hamreepjes 1 minuut. Voeg de groenten, knoflook en tijm toe en bak 4 minuten mee. Laat dan de tomaat 3 minuten meebakken.
  3. Vet 10 kleine bakvormpjes in met wat vloeibare margarine. Leg in elk vormpje een plakje deeg en prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
  4. Klop in een kom de eieren los, voeg het gebakken groente-hammengsel en ½ theelepel peper en wat zout toe en schep het mengsel in de beklede bakvormpjes.
  5. Bak de taartjes in de hete oven in ca. 10 minuten gaar en goudbruin.
  6. Laat de taartjes kort in de vormpjes afkoelen, haal ze er voorzichtig uit en leg ze op 4 schalen of borden.

Smakelijk!

Tip: In plaats van kleine ratatouilletaartjes kan je ook een grote maken. Gebruik dan een grote lage taartvorm, bekleed die met deeg, vul met het groentemengsel en bak het in ca. 25 minuten gaar.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor ratatouilletaartjes met hamreepjes

  • Energie (kcal)485 kcal
  • Energie (kJ)2029 kJ
  • Proteïnes23,7 g
  • Koolhydraten met vezels52,7 g
  • Koolhydraten zonder vezels47,9 g
  • Suikers5,6 g
  • Vezels4,8 g
  • Vetten:21 g
  • - Verzadigde vetten4,3 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:53,9 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten7,9 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,6 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol184 mg
  • Sodium1089 mg
  • Zout2,72 g
  • Vitamine A (mg)73 IU
  • Vitamine C (mg)20 mg
  • Calcium80 mg
  • Ijzer2,82 mg
  • Kalium836 mg