Home > Recepten > Rabarbercrumble

voor 4 personen Ingrediënten

  • 500 g rabarber
  • 40 g suiker
  • 5 g kaneelpoeder (ca. 1 tl)
  • 90 g bloem
  • 50 g suiker
  • 50 g Blue Band Vloeibaar
  • 4 kleine ovenvaste schaaltjes (ca. 200 ml)

Variaties: De smaak van rabarber gaat heel goed samen met die van aardbeien; je kunt voor de crumble ¼ van de rabarber door aardbeien vervangen.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor rabarbercrumble

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (elektrische oven).
  2. Schil de rabarber en snijd de stengels in kleine stukjes. Meng ze in een pan met de suiker.
  3. Kook ze 8 minuten op een hoog vuur, schep geregeld om. Voeg de kaneel toe en laat een beetje afkoelen terwijl je het kruimeldeeg maakt.
  4. Het kruimeldeeg: Meng met een vork in een grote kom de bloem met de suiker, een snufje zout en de Blue Band Vloeibaar tot een kruimeldeeg.
  5. Schep het rabarbermengsel in de ovenvaste schaaltjes. Verdeel het kruimeldeeg erover.
  6. Bak de rabarbercrumble in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.

Smakelijk!

Tip: De vulling en het kruimeldeeg kan je goed voorbereiden en het (in de koelkast bewaarde) kruimeldeeg er vlak voor het bakken over strooien.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor rabarbercrumble

  • Energie (kcal)279 kcal
  • Energie (kJ)1163 kJ
  • Proteïnes3,2 g
  • Koolhydraten met vezels43,5 g
  • Koolhydraten zonder vezels39 g
  • Suikers24,8 g
  • Vezels4,5 g
  • Vetten:10,7 g
  • - Verzadigde vetten1,1 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:74,3 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,2 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium80 mg
  • Zout0,2 g
  • Vitamine A (mg)100 IU
  • Vitamine C (mg)6 mg
  • Calcium60 mg
  • Ijzer1,86 mg
  • Kalium344 mg