Home > Recepten > Rabarber crumble met aardbeien

voor 4 personen Ingrediënten

  • 100 g tarwebloem
  • 80 g lichte basterdsuiker
  • 65 g koude Blue Band Cake & Koekjes
  • 250 g rabarber
  • 150 g aardbeien
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 el custardpoeder
  • 4 el crème fraîche
  • extra nodig: 4 ovenschaaltjes (inhoud ± 150 ml), aluminiumfolie

Variaties: Ook lekker met peer, appel, nectarine of pruimen of maak spannende combi’s zoals peren met bosbessen en appels met bramen.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor rabarber crumble met aardbeien

  1. Meng de bloem met 50 g van de basterdsuiker, een mespuntje zout en voeg de in stukjes gesneden koude Blue Band Cake & Koekjes toe. Wrijf de Blue Band Cake & Koekjes met de toppen van de vingers door het bloemmengsel zodat een grof kruimelig mengsel ontstaat. Zet het kruimelmengsel 20 minuten in de koelkast (of 10 minuten in de diepvries).
  2. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Was de rabarber en snijd de stengels in boogjes van ½ cm. Houd vier 4 mooi kleine aardbeien apart, maak de rest schoon en snijd ze in plakjes.
  3. Schep de gesneden aardbeien met 30 g basterdsuiker, het kaneelpoeder en de custard erdoor en verdeel het mengsel over in 4 ingevette ovenschaaltjes. Strooi het kruimeldeeg erover.
  4. Zet de schaaltjes op een stuk aluminiumfolie op het ovenrooster en bak de crumbles in de voorverwarmde oven in ± 25 minuten lichtbruin.
  5. Laat de crumbles ± 15 minuten afkoelen. Lepel de crème fraîche op de crumble en garneer met de achtergehouden aardbeien en serveer direct.

Smakelijk!

Tip: Voor het snel koelen van het kruimeldeeg zet je het 10 minuten in de diepvries. Serveer de rabarber-aardbeiencrumble ook eens met een toef slagroom of zure room.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor rabarber crumble met aardbeien

  • Energie (kcal)364 kcal
  • Energie (kJ)1520 kJ
  • Proteïnes3,7 g
  • Koolhydraten met vezels46,2 g
  • Koolhydraten zonder vezels42,1 g
  • Suikers23,4 g
  • Vezels4,1 g
  • Vetten:18,6 g
  • - Verzadigde vetten8,4 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:98,8 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,3 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,4 g
  • Transvetten0,4 g
  • Cholesterol15 mg
  • Sodium124 mg
  • Zout0,31 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)24,3 mg
  • Calcium51 mg
  • Ijzer2,08 mg
  • Kalium296 mg