Home > Recepten > Quiche Lorraine

voor 4 personen Ingrediënten

  • 600 g bloem
  • 300 g Blue Band voor Koken, Bakken en Braden, ijskoud
  • 12 eieren
  • 3 bosjes lente-uien
  • 300 g magere spekblokjes
  • 400 ml Blue Band Finesse voor Verrijken
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 200 g geraspte belegen kaas of geraspte gruyère
  • Extra nodig: quichevorm plasticfolie

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor quiche lorraine

  1. Kneed een deeg van de bloem, de in blokjes gesneden koude Blue Band voor Koken, Bakken en Braden, 4 eieren en een mespunt zout. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 2 uur in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Maak de lente-uitje schoon en snijd ze in schuine stukjes. Bak het spek in een koekenpan aan. Klop de rest van de eieren met de Blue Band Finesse voor Verrijken los en breng het mengsel op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Bekleed een ingevette quichevorm met het uitgerolde deeg en prik het in met een vork. Verdeel het spek over de bodem. Verdeel hierop de lente-uitjes en de kaas en schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in ca. 25 minuten gaar.

Smakelijk!

Tip: Quiche Lorraine is erg lekker met witlofsalade.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor quiche lorraine

  • Energie (kcal)1973 kcal
  • Energie (kJ)8212 kJ
  • Proteïnes71,5 g
  • Koolhydraten met vezels124,8 g
  • Koolhydraten zonder vezels105,7 g
  • Suikers9,8 g
  • Vezels19 g
  • Vetten:135,9 g
  • - Verzadigde vetten57,3 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:523,3 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten21,3 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten7,5 g
  • Transvetten1 g
  • Cholesterol725 mg
  • Sodium1241 mg
  • Zout3,1 g
  • Vitamine A (mg)1497 IU
  • Vitamine C (mg)16,9 mg
  • Calcium613 mg
  • Ijzer11,46 mg
  • Kalium1200 mg