Home > Recepten > Pruimencrumble met honing en kaneel

voor 4 personen Ingrediënten

  • 75 g tarwebloem
  • 25 g volkorenmeel
  • 50 g suiker
  • 50 g Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
  • 500 g pruimen of gedroogde pruimen (die niet hoeven te worden geweld)
  • 2 el honing
  • 0,5 el kaneelpoeder
  • 2 el maïzena
  • ondiepe ovenschaal 2 l

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor pruimencrumble met honing en kaneel

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C/gasstand 6.
  2. Meng het tarwe- en volkorenmeel met een snufje zout en suiker in een beslagkom. Meng de Blue Band voor Koken, Bakken en Braden erdoor totdat het mengsel op grof broodkruim lijkt. Dit kan ook in de keukenmachine worden gedaan. Dek van boven af en zet tot gebruik in de koelkast.
  3. Halveer de (gedroogde) pruimen, verwijder de pitten en doe in een steelpan. Voeg de honing en kaneel toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten koken en roer zo nu en dan. Meng de maïzena aan met 1 eetlepel koud water en voeg toe aan de pruimen. Laat 3 minuten koken.
  4. Doe de gekookte pruimen over in de ovenschaal. Verdeel de crumblelaag over de pruimen. Bak 35 minuten in de oven. Serveer de pruimencrumble warm of koud.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor pruimencrumble met honing en kaneel

  • Energie (kcal)324 kcal
  • Energie (kJ)1354 kJ
  • Proteïnes3,9 g
  • Koolhydraten met vezels55,9 g
  • Koolhydraten zonder vezels52,8 g
  • Suikers34,2 g
  • Vezels3,1 g
  • Vetten:10,8 g
  • - Verzadigde vetten4,2 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:75,3 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0,4 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,3 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium97 mg
  • Zout0,24 g
  • Vitamine A (mg)505 IU
  • Vitamine C (mg)11,5 mg
  • Calcium28 mg
  • Ijzer0,94 mg
  • Kalium250 mg