Home > Recepten > Preitaart met spekjes

voor 4 personen Ingrediënten

  • 5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries, ontdooid)
  • 250 g reepjes spek
  • 800 g prei
  • 2 el Blue Band Vloeibaar
  • 2 dl Blue Band Finesse voor Koken
  • (+/-) 20 ml melk
  • 4 eieren
  • 100 g geraspte oude kaas
  • springvorm 24 ø

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor preitaart met spekjes

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de plakjes deeg ontdooien. Bak de spekreepjes zachtjes uit in een hapjespan. Was en snijd de prei in ringen. Neem de spekblokjes uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  2. Stoof de prei met een eetlepel Blue Band Vloeibaar op laag vuur gedurende een minuut of 10.
  3. Vet ondertussen een springvorm (24 cm) in met een beetje vloeibare margarine en bekleed bodem en wand met de plakjes deeg. Leg hierbij de gladde kant van het deeg naar beneden. Verdeel de spekblokjes over de bodem en schep de prei erop.
  4. Klop de Blue Band Finesse voor Koken met de melk en de eieren los en meng de kaas erdoor. Breng dit mengsel op smaak met zout en peper en schenk het over de prei.
  5. Bak de taart ongeveer 35 minuten in de hete oven. Laat 5 à 10 minuten op een rooster uitdampen, snijd de taart in punten en serveer direct.

Smakelijk!

Tip: Preitaart met spekjes smaakt lekker met een frisse salade.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor preitaart met spekjes

  • Energie (kcal)778 kcal
  • Energie (kJ)3245 kJ
  • Proteïnes43,8 g
  • Koolhydraten met vezels31,8 g
  • Koolhydraten zonder vezels27,8 g
  • Suikers5,1 g
  • Vezels3,9 g
  • Vetten:52,7 g
  • - Verzadigde vetten18,1 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:64,9 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten15,8 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten4,7 g
  • Transvetten0,4 g
  • Cholesterol307 mg
  • Sodium1638 mg
  • Zout4,09 g
  • Vitamine A (mg)60 IU
  • Vitamine C (mg)6,2 mg
  • Calcium304 mg
  • Ijzer2,56 mg
  • Kalium705 mg