Home > Recepten > Pompoensoep

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1 kilo (Hokkaido) pompoen
  • 30 g verse gemberwortel
  • 1 ui
  • 2 theelepels Blue Band Iedere Dag
  • 250 ml Blue Band Finesse voor Koken
  • 250 ml groentebouillon
  • 250 ml sinaasappelsap
  • 4 eetlepels Blue Band Finesse voor Verrijken
  • (1 mespunt suiker)
  • Extra nodig: staafmixer

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor pompoensoep

  1. Snijd de pompoen doormidden of in vieren; verwijder de pitten en draden. Snijd de pompoen in smalle parten en vervolgens in blokjes. Schil de gember en hak fijn. Pel en snipper de ui.
  2. Verhit de Blue Band Iedere Dag in een (soep)pan. Fruit de ui hierin glazig. Voeg de pompoen en gember toe en bak kort mee.
  3. Schenk de Blue Band Finesse voor Koken, de bouillon en het sap in de pan. Laat nog 20 minuten zachtjes koken, tot de pompoen gaar is. Pureer de soep van het vuur met de staafmixer. Breng de soep op smaak met wat zout, peper en eventueel wat suiker. Verdun de soep eventueel met een extra scheut bouillon tot de gewenste dikte.
  4. Schenk de pompoensoep in 4 kommen en lepel er wat Blue Band Finesse voor Verrijken over.

Smakelijk!

Tip: Serveer de pompoensoep met knapperig brood.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor pompoensoep

  • Energie (kcal)212 kcal
  • Energie (kJ)880 kJ
  • Proteïnes3,5 g
  • Koolhydraten met vezels19,6 g
  • Koolhydraten zonder vezels16,8 g
  • Suikers12,3 g
  • Vezels2,8 g
  • Vetten:13,9 g
  • - Verzadigde vetten4,5 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:20,6 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten0 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,3 g
  • Transvetten0,1 g
  • Cholesterol1 mg
  • Sodium199 mg
  • Zout0,5 g
  • Vitamine A (mg)46 IU
  • Vitamine C (mg)47 mg
  • Calcium66 mg
  • Ijzer1 mg
  • Kalium403 mg