Home > Recepten > Pompoensoep met kokosmelk

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1 kleine (biologische) pompoen
  • 1 grote ui
  • 1 rode peper
  • 3 cm gemberwortel
  • 1 teen knoflook
  • 2 el Blue Band Vloeibaar
  • 0,5 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • 6 dl kippenbouillon
  • 4 dl kokosmelk (blik)

Variaties: Vervang de kokosmelk door 2 dl Blue Band Finesse voor Koken en 2 dl kippen- of kruidenbouillon.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor pompoensoep met kokosmelk

  1. Snijd de pompoen in stukken, verwijder de draden en zaden en schil de stukken. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de ui. Snijd de peper in reepjes. Schil de gemberwortel en snijd deze in heel fijne snippertjes. Pel de knoflook.
  2. Verhit de Blue Band Vloeibaar en fruit hierin de uisnippers en blokjes pompoen. Voeg reepjes peper en de gemberwortel toe, pers de knoflook boven de pan uit en laat het mengsel op matig vuur nog even zachtjes bakken. Breng op smaak met zout, peper en gemalen koriander.
  3. Schenk de bouillon erbij en laat deze 15 à 20 minuten zachtjes koken tot de pompoen gaar is. Schenk ook de kokosmelk in de pan en warm goed door. Pureer de massa tot slot met een staafmixer tot een gladde soep. Serveer de pompoensoep in 4 soepkommen.

Smakelijk!

Tip: Voeg eventueel enkele druppels tabasco toe of bestrooi de soep met gehakte korianderblaadjes. Pompoensoep met kokosmelk smaakt lekker met crostini, warm uit de oven: Bestrijk de plakken ciabatta met vloeibare margarine en grill ze in een hete oven goudbruin en krokant.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor pompoensoep met kokosmelk

  • Energie (kcal)337 kcal
  • Energie (kJ)1405 kJ
  • Proteïnes6,7 g
  • Koolhydraten met vezels23,1 g
  • Koolhydraten zonder vezels17 g
  • Suikers12,3 g
  • Vezels6,1 g
  • Vetten:25,9 g
  • - Verzadigde vetten15,1 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:9,4 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten2,4 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,5 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol0 mg
  • Sodium617 mg
  • Zout1,54 g
  • Vitamine A (mg)63 IU
  • Vitamine C (mg)124,2 mg
  • Calcium178 mg
  • Ijzer5,8 mg
  • Kalium1118 mg