Home > Recepten > Pompoenpannenkoeken

voor 4 personen Ingrediënten

  • 200 g pompoen, in stukjes
  • 2 eieren
  • 200 g speltmeel
  • 500 ml halfvolle melk
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel Blue Band Iedere Dag

Variaties: Deze pompoenpannenkoeken smaken ook heel lekker met roergebakken groenten zoals ui, paprika en champignons.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor pompoenpannenkoeken

  1. Kook de pompoen in ca. 10 min. gaar. Giet vervolgens af en prak de pompoen fijn met een vork. Laat het even afkoelen.
  2. Zeef ondertussen de bloem met een snufje zout en de kaneel boven een kom, maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erboven. Schenk beetje bij beetje de melk erbij en roer met en garde tot een glad beslag zonder klontjes. Roer de Blue Band Iedere Dag erdoor.
  3. Voeg de afgekoelde pompoen toe aan het beslag en roer het geheel nog even goed door.
  4. Verhit een koekenpan (ø ± 25 cm) met antiaanbaklaag en schep een volle soeplepel van het beslag in de pan. Laat het beslag uitlopen door met de pan een draaiende beweging te maken. Bak totdat de pannenkoek aan de bovenkant bijna droog is en keer hem dan om met een spatel. Bak ook de andere kant goudbruin.
  5. Houd de pannenkoeken warm op een bord op een pan met kokend water waarop een omgekeerd schoteltje is gelegd. Ga door tot al het beslag is opgebruikt. Lekker met stroop, honing of (poeder)suiker!

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor pompoenpannenkoeken

  • Energie (kcal)333 kcal
  • Energie (kJ)1390 kJ
  • Proteïnes14,8 g
  • Koolhydraten met vezels44,4 g
  • Koolhydraten zonder vezels37,3 g
  • Suikers6,4 g
  • Vezels7,2 g
  • Vetten:9,5 g
  • - Verzadigde vetten2,5 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:24 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten1,5 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten0,3 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol114 mg
  • Sodium117 mg
  • Zout0,29 g
  • Vitamine A (mg)30 IU
  • Vitamine C (mg)6,3 mg
  • Calcium185 mg
  • Ijzer0,97 mg
  • Kalium291 mg