Home > Recepten > Pompoenpannenkoeken met wortel en noten

voor 4 personen Ingrediënten

  • 100 g panklare pompoen
  • 1 winterwortel
  • 50 g ongezouten gemengde noten
  • 200 g tarwebloem of volkorenbloem
  • 2 eieren
  • 500 ml halfvolle melk
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel Blue Band Iedere Dag

Variaties: Voeg voor een hartige pompoenpannenkoeken met wortel en noten 2 in schuine ringetjes gesneden bosuitjes aan het beslag toe en serveer de pannenkoeken met verkruimelde feta.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor pompoenpannenkoeken met wortel en noten

  1. Kook de pompoen in ca. 10 minuten gaar. Giet vervolgens af en prak de pompoen fijn met een vork. Laat het even afkoelen. Rasp de wortel fijn en hak de noten fijn.
  2. Zeef de bloem met een snufje zout en de kaneel boven een kom, maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erboven. Schenk beetje bij beetje de melk erbij en roer met en garde tot een glad beslag zonder klontjes. Roer de Blue Band Iedere Dag erdoor.
  3. Voeg de afgekoelde pompoen, de geraspte wortel en de gehakte noten toe aan het beslag en roer het geheel nog even goed door.
  4. Verhit een koekenpan (ø ± 25 cm) met antiaanbaklaag en schep een volle soeplepel van het beslag in de pan. Laat het beslag uitlopen door met de pan een draaiende beweging te maken. Bak totdat de pannenkoek aan de bovenkant bijna droog is en keer hem dan om met een spatel. Bak ook de andere kant goudbruin.
  5. Houd de pompoenpannenkoeken warm op een bord op een pan met kokend water waarop een omgekeerd schoteltje is gelegd. Ga door tot al het beslag is opgebruikt. Lekker met stroop, honing of (poeder)suiker!

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor pompoenpannenkoeken met wortel en noten

  • Energie (kcal)378 kcal
  • Energie (kJ)1586 kJ
  • Proteïnes15,3 g
  • Koolhydraten met vezels49,4 g
  • Koolhydraten zonder vezels41,5 g
  • Suikers8 g
  • Vezels7,9 g
  • Vetten:15,3 g
  • - Verzadigde vetten3,5 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:29,8 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten5,5 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten2,1 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol114 mg
  • Sodium131 mg
  • Zout0,32 g
  • Vitamine A (mg)32 IU
  • Vitamine C (mg)4,8 mg
  • Calcium212 mg
  • Ijzer3,42 mg
  • Kalium549 mg