Home > Recepten > Pompoenmousse met spookjes

voor 6 personen Ingrediënten

  • 100 g vruchtvlees van (Hokkaido) pompoen (zonder schil)
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 80 ml gezoete gecondenseerde melk (blikje)
  • 1 mespunt gemalen kaneel
  • 250 ml finesse voor koken
  • 12 chocoladedruppels (schap bakproducten)
  • Extra nodig: staafmixer, mixer, spuitzak met glad mondstukje

Bereidingswijze (voor 6 porties)

voor pompoenmousse met spookjes

  1. Snijd de pompoen in blokjes. Doe ze met het sinaasappelsap in een steelpan. Breng aan de kook, draai het vuur dan laag en stoof de pompoen in ca. 15 minuten zachtjes gaar. Roer af en toe in de pan.
  2. Roer er 60 ml gecondenseerde melk en een mespunt kaneel door. Pureer de pompoen met een staafmixer.
  3. Klop de Blue Band Finesse Opkloppen met de mixer luchtig en stijf. Spatel de helft ervan met een garde door de pompoenpuree. Schep het mengsel in 6 glaasjes en laat het in de koelkast afkoelen.
  4. Klop met een garde 20 ml gecondenseerde melk door de resterende Blue Band Finesse Opkloppen. Voor het beste resultaat moet de room stevig maar niet helemaal stijf zijn – voeg zo nodig nog een beetje melk toe. Schep de crème in de spuitzak en spuit spookjes van dubbele toefjes crème op de pompoenmousse. Plak er als oogjes telkens 2 chocoladedruppels op.

Smakelijk!

Tip: je kunt deze pompoenmousse met spookjes ongeveer een halve dag van te voren maken. Spuit de spookjes dan pas vlak voor het serveren op de mousse.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor pompoenmousse met spookjes

  • Energie (kcal)131 kcal
  • Energie (kJ)544 kJ
  • Proteïnes2,3 g
  • Koolhydraten met vezels12,6 g
  • Koolhydraten zonder vezels12,2 g
  • Suikers10,9 g
  • Vezels0,3 g
  • Vetten:8 g
  • - Verzadigde vetten3 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:4,5 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten3,2 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1,3 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol4 mg
  • Sodium33 mg
  • Zout0,08 g
  • Vitamine A (mg)10 IU
  • Vitamine C (mg)7,7 mg
  • Calcium78 mg
  • Ijzer0,12 mg
  • Kalium135 mg