Home > Recepten > Pompoenfrietjes met dip

voor 4 personen Ingrediënten

  • 1 kg (Hokkaido) pompoen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 - 3 theelepels kerriepoeder
  • 1 teen knoflook
  • 200 g Blue Band Finesse voor Verrijken
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • Extra nodig: bakpapier

Variaties: Gebruik minder kerriepoeder in de pompoenfrietjes met dip dan smullen ook de kinderen van deze zoet-hartige frietjes.

Bereidingswijze (voor 4 porties)

voor pompoenfrietjes met dip

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C (heteluchtoven 180 °C). Snijd de pompoen doormidden of in vieren; verwijder de pitten en draden. Snijd de pompoen ongeschild in frietjes. Meng in een schaal de olie, 1 theelepel zout, peper naar smaak en kerriepoeder naar smaak. Hussel de frietjes erdoor.
  2. Pers de knoflook uit boven een kom en meng met de Blue Band Finesse voor Verrijken en de citroenrasp. Breng de dip op smaak met zout en versgemalen peper.
  3. Spreid de pompoen uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in de voorverwarmde oven in 15 minuten gaar. Serveer de pompoenfrietjes met de knoflookdip.

Smakelijk!

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor pompoenfrietjes met dip

  • Energie (kcal)205 kcal
  • Energie (kJ)852 kJ
  • Proteïnes2,9 g
  • Koolhydraten met vezels8,8 g
  • Koolhydraten zonder vezels6,6 g
  • Suikers5,2 g
  • Vezels2,2 g
  • Vetten:18,2 g
  • - Verzadigde vetten5,9 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:31,7 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten7,6 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten1 g
  • Transvetten0 g
  • Cholesterol1 mg
  • Sodium27 mg
  • Zout0,07 g
  • Vitamine A (mg)10 IU
  • Vitamine C (mg)25,4 mg
  • Calcium56 mg
  • Ijzer1,01 mg
  • Kalium248 mg