Home > Recepten > Pompoenbrood

voor 0 personen Ingrediënten

  • 300 g pompoen in stukken gesneden (ca. 500 g bruto)
  • 5 el Blue Band Finesse voor Verrijken
  • 1 dl melk
  • 375 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 el bruine suiker
  • 1 tl nootmuskaat
  • 100 g geraspte belegen Goudse kaas

Bereidingswijze (voor 0 porties)

voor pompoenbrood

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de stukken pompoen 8 à 10 minuten. Giet ze af en laat ze enigszins afkoelen. Prak en wrijf de pompoen vervolgens met een vork fijn. Roer dit met de Blue Band Finesse voor Verrijken en ¾ van de melk glad.
  2. Mix het zelfrijzend bakmeel met het zout, de suiker, de nootmuskaat en de kaas, en meng dit met de pompoenpuree. Kneed tot een soepel deeg, beetje bij beetje de extra melk toevoegend.
  3. Rol het deeg uit tot een lap van 20x30 cm. Rol de lap op vanaf de lange kant en leg het deeg met de naad naar beneden op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak het brood in 25 à 30 minuten goudbruin en gaar. Serveer lauwwarm, besmeerd met margarine.

Smakelijk!

Tip: Pompoenbrood smaakt lekker met minestronesoep.

Nutritionele Informatie (per 100 gram)

voor pompoenbrood

  • Energie (kcal)1928 kcal
  • Energie (kJ)8127 kJ
  • Proteïnes68,2 g
  • Koolhydraten met vezels307,5 g
  • Koolhydraten zonder vezels297,7 g
  • Suikers33,5 g
  • Vezels9,8 g
  • Vetten:48,7 g
  • - Verzadigde vetten28,5 g
  • - Onverzadigde vetten, waarvan:44,6 g
  • - Enkelvoudig onverzadigde vetten7,3 g
  • -- Meervoudig onverzadigde vetten2,6 g
  • Transvetten0,9 g
  • Cholesterol88 mg
  • Sodium3082 mg
  • Zout7,71 g
  • Vitamine A (mg)0 IU
  • Vitamine C (mg)30,4 mg
  • Calcium1060 mg
  • Ijzer4,13 mg
  • Kalium1132 mg